Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fila utreder brottningsdomarna

- 07/10/2008, 12:38 -

Internationella brottningsförbundet startar en utredning mot domarna i OS-semifinalen.

Svensk brottning tog en liten seger över det internationella förbundet Fila i efterspelet efter Ara Abrahamians bortdömda OS-semifinal.

Fila startar en utredning mot domarna i matchen.

–Det är jädrigt bra, det var ju precis det vi ville. Däremot så envisas de med att försöka straffa oss för vad vi och andra sagt om OS-händelserna i medierna, säger Svenska brottningsförbundets ordförande Jan Holmqvist till TT.

Ara Abrahamian ansåg sig felaktigt dömd i OS-semifinalen, som han förlorade. Han vann sedan sin bronsmatch, men protesterade mot behandlingen genom att lämna ifrån sig bronset och gå ifrån prisceremonin.

Abrahamian, förbundskaptenen Leo Mylläri och det svenska förbundet var kallade till Filas högkvarter i Lausanne i fredags för förhör angående deras uppträdande under OS. Svenskarna skickade advokaten Jorge Ibarolla som sin företrädare till mötet och på tisdagen lämnade han sin rapport till brottningsförbundet.

– Domarutredningen görs innan utredningen mot oss, och det är viktigt. För skulle domarna bestraffas, borde det finnas en förståelse för Aras reaktioner efter matchen, säger Holmqvist.

Svenskarna ska lämna in kompletterande uppgifter till Fila till den 27 oktober. I dessa kommer man att trycka på att man önskar att även domarchefen i OS ska utredas.

– Och vi kommer att åter igen påtala att vi anser oss ha rätt att uttrycka våra åsikter utan att bestraffas och att det som står i tidningarna inte nödvändigtvis behöver vara så som vi uttryckt oss. (TT)

Skrivet av: