Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nicki Pedersen utan kontrakt

- 05/04/2009, 17:31 -

Världsmästaren körde inte i dag.

Även regerande världsmästare drabbas av den ekonomiska krisen. Regerande världsmästaren i speedway, Nicki Pedersen, kom inte till start när polska ligan startade på söndagen.

– Varken jag eller Greg Hancock gick med på att sänka våra ekonomiska krav med 50 procent. Hade jag kört ett enda heat för klubben hade jag varit låst för hela säsongen, såna är de polska reglerna. Nu hoppas jag kunna hitta en ny klubb, helst redan till nästa omgång, säger Pedersen till TT.

Den danske världsmästaren kör inte heller i den engelska ligan varför den svenska elitserien kommer att bli mycket viktig för honom. Han har också kontrakt för åtta matcher med sin danska klubb Holsted men i den danska ligan är konkurrensen inte speciellt tuff.

– Jag behöver sparring. Teamet är samma som tidigare och grejerna har fungerat bra i träningstävlingar så jag är inte direkt orolig. Men jag måste snart börja tävla med tanke på VM-premiären, säger han.

Första VM-tävlingen körs i Prag den 25 april.

Skrivet av: