Nicki Pedersen utan kontrakt

Världsmästaren körde inte i dag.


Även regerande världsmästare drabbas av den ekonomiska krisen. Regerande världsmästaren i speedway, Nicki Pedersen, kom inte till start när polska ligan startade på söndagen.

– Varken jag eller Greg Hancock gick med på att sänka våra ekonomiska krav med 50 procent. Hade jag kört ett enda heat för klubben hade jag varit låst för hela säsongen, såna är de polska reglerna. Nu hoppas jag kunna hitta en ny klubb, helst redan till nästa omgång, säger Pedersen till TT.

Den danske världsmästaren kör inte heller i den engelska ligan varför den svenska elitserien kommer att bli mycket viktig för honom. Han har också kontrakt för åtta matcher med sin danska klubb Holsted men i den danska ligan är konkurrensen inte speciellt tuff.

– Jag behöver sparring. Teamet är samma som tidigare och grejerna har fungerat bra i träningstävlingar så jag är inte direkt orolig. Men jag måste snart börja tävla med tanke på VM-premiären, säger han.

Första VM-tävlingen körs i Prag den 25 april.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.