Malmö kör över Reepalu om tennisböter

- 17/06/2009, 13:30 -

Fritidsförvaltningen tar avstånd från kommunalrådet Ilmar Reepalus uttalande om tennisböter.

MALMÖ. Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s) har satt stor prestige i att Malmö inte ska tvingas till eftergifter för att Davis Cup-matchen mot Israel spelades utan publik. Reepalu deklarerade tidigare att Malmö stad även tänker bestrida den bot på 15 000 dollar som kommunen enligt avtal måste betala för uteblivna biljettintäkter.

– De kan inte bara skicka ner fakturor hit. Tennisförbundet får tycka vad de vill, men det finns inget avtal som säger att vi ska betala, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande, till Sydsvenskan.

Men hans egen fritidsförvaltning går emot honom och tillbakavisar hans uttalande om att inte betala boten på 15 000 dollar, motsvarande 150 000 kronor.

– Vi kommer att betala den summan, säger fritidsdirektör Bo Sjöström till Sydsvenskan.

Malmö stad står däremot fast i att bestrida avgiften som kommunen måste betala för den fortsatta rättigheten i att få vara värd för Davis Cup-tennis. Avtalet tecknades 2006 och löper till 2010 med en årlig summa på 50 000 kronor.

– Då är det inte heller rimligt att vi ska betala för rättigheten att få arrangera, säger Sjöström till Sydsvenskan.

Svenska tennisförbundet kräver också att Malmö stad betalar 5 000 dollar för att DC-spelades utan publik.

– Vi hoppas att de tar sitt ansvar och inte orsakar svensk tennis ytterligare skada. Det här är mycket pengar för Svenska tennisförbundet, och det är Malmö stad som är ansvariga för att vi fått dessa böter, säger generalsekreterare Henrik Källén till Sydsvenskan.

Skrivet av: