Onsdag 17 Aug
Stockholm

Nu tackar Jimmy Durmaz för stödet efter rasismen och hatet

Jimmy Durmaz tackar för stödet efter hatstormen.
Jimmy Durmaz blev attackerad på sociala medier. Foto: TT

Jimmy Durmaz tackar för stödet han fått på sociala medier, efter den rasistiska hatstormen på hans Instagram, under en manifestation mot rasism som landslaget anordnat. "Vi står enade, vi är Sverige", sa han under talet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit en känslosam dag för landslagspelaren Jimmy Durmaz. Under lördagen förlorade Sverige mot Tyskland och han beskylldes för förlusten. På sin senaste Instagrambild blev han trakasserad med hatiska och rasistiska kommentarer – för att sedan få enormt stöd från fans.

Under dagen har bilden kärlekbombats av både fans och stora namn, här kan du läsa mer om det, och under eftermiddagen gick Svenska fotbollsförbundet ut med att de tänker polisanmäla alla hot under bilden

Landslaget backade sin kollega och anordnade en manifestation för att stötta Jimmy Durmaz efter hatet och rasismen. Då passade han på att tacka alla för deras stöd i ett brandtal. 

Jimmy Durmaz tackar för det enorma stödet efter trakasserierna på Instagram. Bildkälla: TT

– Jag är fotbollsspelare på högsta nivå. Att bli kritiserad är något vi lever med, det ingår i vårt jobb och det tar vi alla dagar i veckan. Men att bli kallad blattejävlel och självmordbombare och få mordhot mot mig och mina barn barn är helt oacceptabelt Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och vår flagga. Samtidigt vill jag passa på att tacka alla fina, underbara människor där ute som sprider glädje. Det värmer i oss alla.

Enligt Aftonbladet ska han sedan, med tårar i ögonen, ha vänt sig till sitt lag med tårarna i ögonen och skrikit: "Fuck rasism". 

– Vi står enade, vi är Sverige, sa han efter sitt rörande tal. 

Manifestationen ska ha varit på lagets initiativ och talet ska han ha skrivit själv. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att 21 personer förlorade sina liv när de byggde arenorna i Ryssland och om när Joakim Lundell kallades för rasist

TV: Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

Har du läst om hatet han fått efter förlusten?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.