Tisdag 7 Dec
Stockholm

6 saker om Victor Nilsson Lindelöf du inte kände till

Victor Nilsson Lindelöf spelar i Manchester United.
Visste du det här om Victor Nilsson Lindelöf?. Foto: Maja Suslin/TT/Manchester United/ Benfica/Instagram - montage

Manchester United och svenska landslagets guldklimp Victor Nilsson Lindelöf har visat storform i VM-slutspelet. Men vem är egentligen mannen bakom fotbollsspelaren?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Victor Nilsson Lindelöf har växt till att bli en av Sveriges bästa mittbackar på senare tid. Trots att han under stora delar av sin debutsäsong i Manchester United har blivit kritiserad för sitt spel så är han gjuten i den svenska startelvan. 

Under årets säsong har VNL, som han även kallas, vuxit och blivit mer eller mindre en av de viktigaste spelarna i truppen. 

Men utanför fotbollen så är självklart Victor Nilsson Lindelöf en helt annan människa. Här är fem saker som du kanske inte kände till om det svenska stjärnskottet.  

1. Hans mamma visste att han skulle bli fotbollsspelare

Det kan ju låta helt orimligt men Victor Nilsson Lindelöfs mamma visste direkt vid födseln att hennes son skulle bli fotbollsspelare. Victor Nilsson Lindelöf har själv berättat för The Players Tribune om när hans mamma förstod att han skulle bli fotbollsspelare.

— När jag föddes så var min pappa självklart överlycklig men direkt efter födseln så ville han leta upp en TV. Min mamma rullade på ögonen för hon förstod vad han menade, berättar Victor Nilsson Lindelöf för The Players Tribune. 

— Det var den 17:e juli 1994, jag hade precis kommit till världen i Sverige och i Pasadena, USA spelade Italien mot Brasilien VM-final. Jag antar att timingen från mig övertygade min mamma att jag faktiskt skulle bli en fotbollsspelare.

2. Kunde valt ishockey

Vi är vana vid att se Victor Nilsson Lindelöf dominera i det svenska herrlandslaget i fotboll, men visste du att han kunde ha valt en karriär inom ishockey istället? 

Victor Nilsson Lindelöfs lillebror Alexander Nilsson Lindelöf spelar ishockey i Västerås IK. Han har tidigare berättat i en intervju för nätidningen Hockeysverige.se varför Victor valde fotbollen istället för hockeyn. 

— Han kände att fotbollen var närmst hjärtat och det han ville satsa på. Men han var precis lika duktig i hockey men till fotbollen var det mer kärlek. 

Vill du veta mer om Victors lillebror Alexander Nilsson Lindelöf? Här kan du läsa allt om honom.

Bröderna Lindelöf. Bildkälla: Instagram/Maja Suslin/TT

3. Livet på läktaren

Victor Nilsson Lindelöfs vapendragare och partner Maja Nilsson Lindelöf är minst lika driven som sin fotbollsspelande man. Här kan du läsa allt om henne!

Tillsammans med John Guidettis fästmö Sanna Dahlström driver hon podcasten Livet på läktaren. I podcasten får vi bland annat veta hur det är att leva som partner till en fotbollsspelare på elitnivå.  

4. Flyttade hemifrån tidigt

Fotbollsspelare får ofta offra mycket av sin ungdom för att bli bäst på sin sport. Detta stämmer även in på Victor Nilsson Lindelöf som redan i 17-årsåldern flyttade hemifrån för att söka lycka i portugisiska storklubben Benfica. Den första tiden i klubben var inte heller en hit, för välmåendet, för Nilsson Lindelöf.

— Jag saknade min familj, mina vänner, jag saknade verkligen allt i Västerås. Och jag menar vad kan du göra på ett ställe där du inte pratar språket och inte har några vänner? Inte speciellt mycket. Så jag var i princip alltid på mitt rum eller så var jag på gymmet, berättar Victor Nilsson Lindelöf för The Players Tribune

5. Gudfar

Victor Nilsson Lindelöf och Maja Nilsson Lindelöf är bra vänner med John Guidetti och Sanna Dahlström. Så bra att Victor nyligen blev gudfar till deras nyfödde son Mason Alberto Guidetti. 

Victor Nilsson Lindelöf med vännen John Guidetti. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

6. Det märkvärdiga frieriet

Victor Nilsson Lindelöf och Maja Nilsson Lindelöf förlovade sig i juni 2017. Men det många inte vet är hur tokigt Victors frieri egentligen var. 

Han "gömde" nämligen asken med ringarna bland sina egna juveler så att säga. I en intervju i Skavlan berättar han om den lustiga händelsen.

– Ringen ligger ju i en box. Jag tänkte ju att jag måste få med den här boxen, för jag vill ju öppna upp den och gå ned på knä, säger Victor i intervjun och fortsätter:

– Men jag visste ju inte vart jag skulle lägga den här boxen.

Allt som oftast så brukar man ju ha asken i fickorna. Dessvärre så var paret utomlands på Maldiverna vid tillfället, vilket innebar att det var shorts som var dresscode för dagen.

Victor berättar att han då valde att stoppa in asken innanför shortsen till publikens stora skratt. Och som tur var för honom så löste sig allt i slutändan.

– Det löste sig. Sen fick jag gå bakom en buske och låtsades att jag skulle kissa sen tog jag fram den (asken).

Victor Nilsson Lindelöf bildade tillsammans med Andreas Granqvist det svenska mittbackslåset under fotbolls-VM i Ryssland. Här kan du läsa om 5 saker som du kanske inte kände till om Andreas Granqvist.

Vem är Victor?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela