Fredag 24 Sep
Stockholm

Dags för slutspel i NBA

Lakers, Cavaliers och Celtics de tre stora favoriterna inför NBA:s slutspel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När jakten på årets NBA-titel nu nått åttondelsfinalerna är det LeBron James och Kobe Bryant, som vanligt, som står i fokus. James Cleveland Cavaliers avslutade visserligen med förlust mot Philadelphia 76ers – utan bland annat LeBron som vilade – men hade ändå bäst statistik av alla lag med 66 vinster och 16 förluster efter seriens slut. Bryants Los Angeles Lakers var marginellt sämre och slutade med siffrorna 65-17.

Att de båda storstjärnornas lag möts i final vore ingen skräll, men för Clevelands del gäller det först att bli av med Boston Celtics som de i så fall möter i semifinal. Boston är regerande mästare, men går in i slutspelet utan en av sina superstjärnor, Kevin Garnett.

– Han kommer inte att vara redo. Efter att ha sett honom träna finns det inte en chans, säger Celtics coach Doc Rivers enligt ESPN.

Det stora problemet är att det inte bara är inledningen av slutspelet som är i fara. Rivers befarar att Garnett missar hela den resterande delen av säsongen.

– Så som jag såg honom röra sig i dag vet jag inte om han kommer till spel, säger Rivers.

Boston inleder åttondelsfinalen och jakten på NBA-titeln mot det gamla storlaget Chicago Bulls. LA Lakers tar sig an Utah Jazz och Cleveland ställs mot Detroit Pistons.

Första matcherna spelas natten mot söndag, svensk tid.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela