Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

LeBron förde Cleveland till kvart

Sport | 27/04/2009 13:15

Efter fjärde raka vinsten: "Man föds bara med ett visst antal gåvor."

Cleveland Cavaliers vann med 99-78, slog ut Detroit Pistons med 4-0 i matcher och blev därmed första lag att nå kvartsfinalerna i NBA-slutspelet.

Som vanligt låg stålmannen LeBron James bakom segern. Han gjorde 36 poäng och hyllades massivt efter matchen av både med- och motståndare. Själv förklarar han framgången så här:

– Man föds bara med ett visst antal gåvor. Man måste se till att ta tillvara på dem och omsätta dem i arbete. Min jobbmoral har hjälpt mig att bli den spelare jag är i dag, säger James till ESPN.

Bakom stjärnan bokförde sig Mo Williams och Delonte West som bästa poänggörare med 24 respektive 12 poäng. För det fick de komplimanger av coachen Mike Brown, men fick ändå finna sig i att, som vanligt, stå i skuggan av James.

– Mo var fantastisk, Delonte var fantastisk. Och självklart, LeBron var LeBron. Återigen gjorde han nästan en triple-double, sade Brown.

Miami Heat eller Atlanta Hawks väntar nu för Cleveland i kvartsfinal.

Kolla in matchens highlights här

Skrivet av: