Helsingborg lämnar Basketligan

Konkurs hotat utan borgen för lån.


Helsingborg Basket hotas av konkurs och lämnar Basketligan, skriver Helsingborgs Dagblad.

Föreningen tog beslutet vid ett möte på onsdagen, sedan den nya tilltänkta huvudsponsorn hoppat av.

"Utan att ha denna solida finansiella grund redan innan säsongsstart tillstyrker inte styrelsen vidare aktiviteter, då all verksamhet som föreningen bedriver skall ha ekonomisk täckning", skriver Helsingborg Basket på sin hemsida.

Föreningen har beslutat att både herrar och damer ska spela i division 1 nästa säsong, samt ha ungdomsverksamhet. Men även den verksamheten är hotad om inte kommunen säger ja till det borgenslån som föreningen ansökt om.

– Får vi inte lånet blir det konkurs, säger Helsingborg Baskets ordförande Elisabeth Brandel till HD.

Helsingborg Basket har nyligen ansökt om att kommunen ska gå i borgen för ett banklån på 1,7 miljoner kronor med sju års amorteringstid. Föreningen vill ha besked senast den 7 maj. Men kommunen vill veta mer om hur pengarna ska användas.

Spelare och tränare informerades på torsdagen om läget. För dem handlar det om att stanna och spela i en lägre division eller söka sig till andra klubbar.

– Det var inget svårt beslut att fatta och styrelsen var enig, men det var med stor sorg i hjärtat vi fattade det här beslutet, säger Elisabeth Brandel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.