Kaos runt bandylandslaget

Ingen VM-arrangör, inget VM-upplägg - och ingen svensk förbundskapten.


Bandylandslagets kommande säsong är i fara.

– Det är förvisso ett säkert vårtecken att det är halvkaos i bandyvärlden, men den här gången är det mesta riktigt osäkert.

Sveriges nye förbundskapten efter Anders Jakobsson skulle presenteras i samband med SM-finalen, men trots att det nu är mitten av april är ingenting färdigt.

Och VM 2010 har varken gruppsammansättning eller spelort - även om det svenska alternativet Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla ligger närmast.

– Vi håller på att förhandla ett tv-avtal, vilket är en förutsättning att få ansöka om VM. Vattendelaren är just tv-avtalet, och det hoppas jag kan vara klart i mitten av juni. Men det är ändå ingen garanti att vi får VM för det, säger Lasse Olofsson i förbundsstyrelsen.

Mitten av juli är dessutom bara ett halvår före första avslag, och det lär bli tajt om tid att hinna göra ett vettigt arrangemang, ragga sponsorer och planera all logistik kring ett så pass stort evenemang.

– Det är inte lång tid, men heller inte kort tid. Får vi det så kommer vi att hinna med, säger Olofsson.

Blir det inget tv-avtal är det osäkert om VM kommer att spelas alls nästa år.

Förbundskaptensfrågan då?

Arne Anderstedt, ordförande i förbundets licensnämnd, förklarar:

– Vi väntar på svar. Vi vill ha en förbundskapten på heltid, åtminstone vinterhalvåret. Vi har en bra planering för ett antal år framåt, och vet vilka påläggskalvar vi vill ta in som biträdande kaptener. Men allt förstörs om inte vår nummer ett tackar ja, säger Anderstedt.

TT: När hoppas du att det är klart?

– I går. Det är något stressande att det inte är klart redan.

Biträdande förbundskaptenen Franco Bergman lär vara den hetaste kandidaten till jobbet.

Å andra sidan så är det mycket som inte blir som man tänkt sig i bandyvärlden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.