Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mike Tysons tio största stunder

Sport | 23/04/2009 23:03

Från toppen till botten.

10 Första bältet Mike Tyson gjorde kometkarriär redan i unga år. När han bara var 20 år mötte han Trevor Berbick i en titelmatch. Redan i den andra ronden knockade Tyson Berbick och blev den yngste tungviktsmästaren någonsin.

9 Intervju med Barbara Walters Han blev fort en av de största i världen men det gick också snabbt utför. Här talar hans 22-åriga fru Robin Givens ut om hans aggressivitet. Han sa inte ett ord i bild. Det gjorde han dock efteråt.

8 Buster Douglas Problemen utanför ringen började visa sig även där inne. När Tyson mötte Buster Douglas i Tokyo Dome hade han oddsen 38 till 1 med sig. Men han tänkte på något annat och i tionde ronden blev han knockad. Buster Douglas hade brutit Tysons segersvit på 37 matcher.

7 Holyfield 1 Det var inte många som trodde att Evander Holyfield skulle kunna rå på den unge Tyson när de äntligen fick mötas 1996. De skulle ha fightas tidigare men skador och en fängelsedom för våldtäkt för Tyson stoppade matchen. I elfte ronden stoppades matchen till Holyfields fördel.

6 Holyfield 2 Tyson fick sin returmatch 1998 men i trejde ronden, när han förmodligen kände sig underlägsen, bet han av en bit av Evander Holyfields öra och spottade ut den på mattan. Domarna stoppade dock inte matchen, utan gav Tyson två poängs avdrag medan det flödade ner blod längs Holyfields hals. Det dröjde dock inte länge innan Mike även bet i hans andra öra och blev diskvalificerad.

5 Botha Tyson knockade Francois Botha och många gladdes på flera sätt av att han var tillbaka. Det var dock inte många som gillade när han innan matchen sa att han ville döda sydafrikanen och att han under matchen försökte bryta av hans armar.

4 Lewis När Tyson kom tillbaka 2002 sa han snällt på en presskonferens att han skulle äta Lennox Lewis barn. Det måste ha irriterat Lewis som dominerade Tyson från början till slut. Mike knockades i åttonde ronden.

3 Tysons krigstatuering Efter att Mike förlorat mot Lewis försökte han en sista gång att få tungmästartiteln 2003. Men i stället för att visa sig fit på gymmet dök han upp med en tribal runt vänstra ögat. Kanske var det inte ett dåligt drag, för han slog ut Clifford Etienne på under minuten. För fler bilder, trycka på pilarna ovan.

2 McBride I Matchen under 2005 mot Kevin McBride visade Iron-Mike att han inte hade något kvar att ge. Inför den sjätte ronden vägrade den då 38-årige Tyson att lämna stolen och sa sedan "att hans hjärta inte fanns i boxningen längre".

1 Hans egna ord I en sista 90 minuters rond berättar Mike Tyson om hans eget liv. Om vinsterna, rättegångerna, barnen, ilskan och hans galna liv. Se mer på filmens webbsajt.

Listan är gjord av TIME.

Skrivet av: