1 av 2
Stort grattis Emil!
2 av 2
Stort grattis Emil!

E-sportstjärnan HeatoN klar för Mästarnas mästare

En av Sveriges största e-sportprofiler HeatoN är nu klar för SVT:s Mästarnas Mästare, något han ser som ett stort erkännande för e-sport.


Det blir svenska e-sportprofilen Emil ”HeatoN” Christensen som ersätter Jon Olsson som behövde lämna "Mästarnas mästare" på grund av en skada, avslöjar Aftonbladet.

Enligt projektledaren Anders Wistberg har programmet tänkt ha med HeatoN i flera år, men först nu kunde de komma till skott. Han säger också att "Mästarnas mästare" likställer e-sport med andra sporter.

HeatoN är en av världens största CS-profiler. Han är också en stor pionjär inom spelet. Han har också varit en betydelsefull person för e-sport generellt. I dag arbetar han med e-sportsklubben Ninjas In Pyjamas som har flera världskända spelare.

Inför "Mästarnas mästare" säger HeatoN att det är en stor ära att få vara med i programmet.

– Det är ju hur stort som helst för mig och e-sporten, säger han till Aftonbladet.

– Det är självklart att esport-folk ska vara med i program där andra idrottare är med. Det här är nog bara starten på det som vi alla har kämpat för. Det är grymt och jag tror många har en bättre attityd mot esporten nu.

För två år sedan startades en Facebook-grupp som hette "HeatoN till Mästarnas mästare". Gruppen har 37 000 medlemmar och alla har de kämpat för att HeatoN ska nå målet att vara med i programmet.

Efter den glada nyheten att de lyckats lade gruppen ut denna glada statusuppdatering.


HeatoN själv är också medveten om att han har fansen att tacka för att han nu ska få vara med i programmet.

– Nu ger det ju resultat, det här hade aldrig hänt om det inte vore för esport-communityn, säger han till Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att den svenska stjärnan petats från förstaplatsen över de mest välbetalda e-sportspelarna.

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde e-sport ses som vilken sport som helst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

1 timme sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

2 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.