Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
87
reaktioner idag

NiP missar nästa major efter storskräll – stjärnan förkrossad

Efter den totala förlusten mot Vega Squadron uttrycker CS-stjärnan sin sorg på Twitter.

Christopher Alesund verkade minst sagt upprörd efter den förkrossande förlusten.

Det blir första gången som NiP missar en major någonsin.

Tidigare i år tog de hem IEM i Okland.

Svenska stjärnlaget NiP Gaming kommer missa nästa Major i januari efter en storförlust mot ryska Vega Squadron. Det innebär att det inte kommer bli något tredje svenskt lag i turneringen.

Trots att lagen möttes på den vanligtvis starka NiP-kartan Cache så körde ryssarna totalt över NiP vilket resulterade i imponerande 13-2 i halvtid.

Och efter att ha tappat flera spelare på kort tid i matchens andra pistolrunda lyckades laget inte försvara den adapterade bomben vilket mer eller mindre avgjorde allt.

Vega Squadron kunde efter det vinna de två nästkommande rundorna och vinna matchen med det totalt krossande resultatet 16-2.

Det här innebär att NiP för första gången kommer missa en majorturnering. Något som verkar ta hårt på lagets stjärna Christopher Alesund som uttrycker sin förtvivlan på Twitter efter förlusten.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att NiP-stjärnan Adam Friberg delar med sig av sina bästa tips och att NiP så sent som för en månad sedan tog hem IEM i Oakland.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mer:

Emil "HeatoN" Christensen auktionerar ut sig själv i Musikhjälpen