Ninjas in Pyjamas, Emil Christensen
Emil "HeatoN" Christensen kliver ned som ambassadör för Ninjas in Pyjamas. - Foto: Björn Lindgren TT / Janerik Henriksson TT

HeatoN kliver ned från rollen som ambassadör för Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas och Emil "HeatoN" Christensen har valt att gå skilda vägar och HeatoN kliver nu ned från sin roll som ambassadör för organisationen. Det meddelar NiP i ett pressmeddelande under onsdagen.


Enligt ett pressmeddelande från Ninjas in Pyjamas (NiP) så har organisationen valt att gå skilda vägar med Emil "HeatoN" Christensen, skriver Fragbite.

I pressmeddelandet skriver Ninjas in Pyjamas:

"Christensen har länge varit en del av NiP och kommer stanna kvar som en aktieägare i bolaget. Han kommer, däremot, inte längre att arbeta som ambassadör för vårt märke. Denna överenskommelse är gjord för att undvika intressekonflikter och för att låta Christensen bredda hans personliga målsättning, att jobba med organisationer och märken utanför Ninjas in Pyjamas".

Skiljs åt på goda termer

De två parterna skiljs verkligen åt på det bästa av sätten, nämligen på goda termer och med stöttande ord. I pressmeddelandet förklarar Ninjas i Pyjamas VD Hicham Chahine hur viktig HeatoN:s insats har varit för organisationen och hur de ser fram emot kommande samarbeten.

– Den här dagen markerar slutet på era för Emil "HeatoN" Christensen här hos Ninjas in Pyjamas. Utan honom och de fem spelarna som "återupplivade" NiP 2012 så skulle vi inte vara här idag. Vi är väldigt tacksamma över att ha haft honom här hos oss och på ett personligt plan har jag njutit av att arbeta med honom genom åren, säger Hicham Chahine i pressmeddelandet.

Fortsätter i styrelserummet

Men duon NiP och HeatoN kommer inte att klippa banden helt utan som aktieägare kommer det förre CS-proffset att finnas kvar i styrelsen.

– Jag är väldigt peppad på att fortsätta arbeta med Emil i en annan roll då han kommer att vara kvar som aktieägare i organisationen. Beslutet har växt fram över tiden och vi känner båda att detta är det naturliga steget att ta. Tack för allt du gjort och vi ses i styrelserummet!, säger Hicham Chahine i pressmeddelandet.

Det här är Emil "HeatoN" Christensen

Heaton är mer eller mindre ett hushållsnamn i Sverige. Han har sedan tidigt 2000-tal varit den största inom Counter-Strike scenen och de som växte upp på 90-talet och spelade spelet har nog sett en och annan video med CS-proffset.

Tillsammans med en rad andra svenska spelare så som Potti, ScreaM och XeqtR så satte de verkligen Sverige på kartan när det kommer till e-sport. 

2012 tillträdde HeatoN som manager för Ninjas in Pyjamas. Sen dess har har samarbetet mellan organisationen och honom varit en succé. 

2016 så blev han den första profilen att bli invald i Esports Hall of Fame under ESL One i Köln, Tyskland.

2017 så deltog Heaton, som så många vet, i Mästarnas mästare. Tyvärr blev sessionen i programmet kort – men äsch det är väl inte hela världen?

Så nu blir det nya projekt för HeatoN framöver och det ska bli väldigt spännande att följa honom i framtiden. 

Fragleague gjorde nyligen klart med sitt första damlag till deras liga. Det kan du läsa allt om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du spelat CS:GO?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.