Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Royal League blir Royal Cup

Sport | 18/02/2009 16:01

Den skandinaviska turneringen kan återuppstå med ett nytt koncept.

Royal League var tidigare ett koncept som inte alls fungerade. Intresset blev mindre och mindre och till slut dog turneringen. Nu har dock de skandinaviska fotbollsförbunden enats om att göra ett nytt försök, fast under en annan form.

– Det görs ett nytt försök, klubbarna har också tyckt till, säger Tommy Theorin på föreningen Svensk Elitfotboll till TT.

Den nya formen skulle i så fall gå under namnet Royal Cup och länderna håller nu på att försöka sälja rättigheterna till teve. Efter två år utan någon försäsongsturnering kan vi i januari 2010 få se det hela i ett nytt ljus.

– Utmaningen var att hitta matchtider som passar klubbarna samtidigt som Uefa blockerade att vi spelar på deras matchdagar. Nu har vi lyckats med det. Och vi har ett koncept som fungerar som en uppstartsturnering för allsvenskan och de danska och norska ligorna, säger Royal Cup:s direktör Börge Bach till Berlingske Tidende.

Royal League hann spelas i tre upplagor mellan 2004 och 2007. Danmark tog full pott via två FCK-segrar och en Bröndbytriumf.

Skrivet av: