Onsdag 29 Sep
Stockholm

Djurgårdsveteranen om sin sista säsong

Tränaren Magnus Pehrsson verkar ha fått ordning på sitt Djurgården.
1 av 3
Tränaren Magnus Pehrsson verkar ha fått ordning på sitt Djurgården. Foto: Björn Rosvall Larsson/ Scanpix
2 av 3
Sedan Mattias Jonson kom tillbaka till startelvan har Djurgården börjat vinna igen.
3 av 3
Sedan Mattias Jonson kom tillbaka till startelvan har Djurgården börjat vinna igen. Foto: Fredrik Sandberg/ Scanpix

Han ville ha ett värdigt slut - och Mattias Jonson är på väg att få det.– I det läget vi är nu är det bara att köra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mattias Jonson

Född: Den 16 juni, 1974 i Kumla.

I: Djurgården sen säsongen 2005.

Meriter i urval: Landslagsman mellan åren 1996-2006, tre stora mästerskap för Sverige. Räddade Sverige vidare i EM 2004 med två mål Danmark. Gjorde det avgörande målet mot Assyriska som innebar fortsatt allsvenskt spel för Djurgården 2009.

Ligatitlar: 3. Helsingborg 1999, Bröndby 2002 och med Djurgården 2005.

Om Magnus Pehrsson: "Det han har bidragit är en tydligare roll fördelning, vi sliter som djur men det gjorde vi innan också. Men nu jobbar vi mer som ett lag".

STOCKHOLM. Djurgården har rest sig efter den usla våren under nye tränaren Magnus Pehrsson. Men det finns en annan återvändare (från skadornas land) som också har dragit sitt strå till stacken.

– Det är absolut kul att höra att folk tycker att man bidrar, men man ska inte dra för stora växlar på sånt där, säger Mattias Jonson till Nyheter24.

Men visst jag tillför väl något när jag spelar. Finns ingen som har den erfarenhet som jag har... Jag är ju överlägset äldst.

37 år har han hunnit bli. Han kunde ha lagt av efter förra säsongen men ville ha ett värdigt avslut med en säsong som inte spolieras helt av skador. Tillsammans med den före detta yttermittfältaren Christer Yousef har de bildat ett framgångsrikt anfallspar sedan 4-0-segern borta mot IFK Göteborg.

– Visst, det har gått bra. Men det är en sommar och en höst kvar. Och jag är inte 100 procent frisk.

Om du blir skadad, fortsätter du en säsong till?

– Nej, det här definitivt sista säsongen jag gör.

Mattias Jonsson pluggar just nu kursen Cruiyff instute på Handelshögskolan. En utbildning för fotbollsspelare som ska sluta med sporten. Han tror att han alltid kommer ha fotbollen som sitt största intresse, men vet inte om han kommer fortsätta att jobba med sporten direkt efter karriären.

Vill du fortsätta jobba med Djurgården i en annan roll?

– Vi pratade om det för ett par år sen, men jag förstår om klubben är lite avvaktande just nu. Jag hoppas jag kan använda mig av deras kontakter och Handelshögskolans i framtiden.

Vad gör du om fem år?

– Ehm, haha. Jag vet inte. Jag har haft en dröm att driva något eget. Så om jag ska svara något är det. Jag driver något eget och det går jävligt bra.

Vad är drömavslutningen med Djurgården?

– Jag vill vara med och ta upp klubben på säker mark. Bygga en grund att stå på för föreningen. Vi har snackat om topp sex, forsätter vi att ta mycket poäng så hamnar vi där någonstans.

– I det läget vi är nu är det bara att köra på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela