Tränaren Magnus Pehrsson verkar ha fått ordning på sitt Djurgården.
1 av 3
Tränaren Magnus Pehrsson verkar ha fått ordning på sitt Djurgården. - Foto: Björn Rosvall Larsson/ Scanpix
2 av 3
- Foto: Björn Rosvall Larsson/ Scanpix
Sedan Mattias Jonson kom tillbaka till startelvan har Djurgården börjat vinna igen.
3 av 3
Sedan Mattias Jonson kom tillbaka till startelvan har Djurgården börjat vinna igen. - Foto: Fredrik Sandberg/ Scanpix

Djurgårdsveteranen om sin sista säsong

Han ville ha ett värdigt slut - och Mattias Jonson är på väg att få det.– I det läget vi är nu är det bara att köra.


Mattias Jonson

Född: Den 16 juni, 1974 i Kumla.

I: Djurgården sen säsongen 2005.

Meriter i urval: Landslagsman mellan åren 1996-2006, tre stora mästerskap för Sverige. Räddade Sverige vidare i EM 2004 med två mål Danmark. Gjorde det avgörande målet mot Assyriska som innebar fortsatt allsvenskt spel för Djurgården 2009.

Ligatitlar: 3. Helsingborg 1999, Bröndby 2002 och med Djurgården 2005.

Om Magnus Pehrsson: "Det han har bidragit är en tydligare roll fördelning, vi sliter som djur men det gjorde vi innan också. Men nu jobbar vi mer som ett lag".

STOCKHOLM. Djurgården har rest sig efter den usla våren under nye tränaren Magnus Pehrsson. Men det finns en annan återvändare (från skadornas land) som också har dragit sitt strå till stacken.

– Det är absolut kul att höra att folk tycker att man bidrar, men man ska inte dra för stora växlar på sånt där, säger Mattias Jonson till Nyheter24.

Men visst jag tillför väl något när jag spelar. Finns ingen som har den erfarenhet som jag har... Jag är ju överlägset äldst.

37 år har han hunnit bli. Han kunde ha lagt av efter förra säsongen men ville ha ett värdigt avslut med en säsong som inte spolieras helt av skador. Tillsammans med den före detta yttermittfältaren Christer Yousef har de bildat ett framgångsrikt anfallspar sedan 4-0-segern borta mot IFK Göteborg.

– Visst, det har gått bra. Men det är en sommar och en höst kvar. Och jag är inte 100 procent frisk.

Om du blir skadad, fortsätter du en säsong till?

– Nej, det här definitivt sista säsongen jag gör.

Mattias Jonsson pluggar just nu kursen Cruiyff instute på Handelshögskolan. En utbildning för fotbollsspelare som ska sluta med sporten. Han tror att han alltid kommer ha fotbollen som sitt största intresse, men vet inte om han kommer fortsätta att jobba med sporten direkt efter karriären.

Vill du fortsätta jobba med Djurgården i en annan roll?

– Vi pratade om det för ett par år sen, men jag förstår om klubben är lite avvaktande just nu. Jag hoppas jag kan använda mig av deras kontakter och Handelshögskolans i framtiden.

Vad gör du om fem år?

– Ehm, haha. Jag vet inte. Jag har haft en dröm att driva något eget. Så om jag ska svara något är det. Jag driver något eget och det går jävligt bra.

Vad är drömavslutningen med Djurgården?

– Jag vill vara med och ta upp klubben på säker mark. Bygga en grund att stå på för föreningen. Vi har snackat om topp sex, forsätter vi att ta mycket poäng så hamnar vi där någonstans.

– I det läget vi är nu är det bara att köra på.

/
/
/
Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.