Lördag 19 Jun
Stockholm

Lista: Misshandel på fotbollsplanen

Charlie Davies kunde inte bara göra mål.
1 av 5
Charlie Davies kunde inte bara göra mål. Foto: Bildbyrån
Jon Jönsson och Henrik Larsson vid ett annat tillfälle.
2 av 5
Jon Jönsson och Henrik Larsson vid ett annat tillfälle. Foto: Bildbyrån
Ett av två slag från Nauzet Perez på Djurgårdens Philip Hellquist.
3 av 5
Ett av två slag från Nauzet Perez på Djurgårdens Philip Hellquist. Foto: Bildbyrån
Materazzi på marken, några sekunder efter att Zidane skallat honom i bröstet.
4 av 5
Materazzi på marken, några sekunder efter att Zidane skallat honom i bröstet. Foto: Jasper Juinen / AP
Roy Keane hamnade ofta i dispyter under sin spelarkarriär.
5 av 5
Roy Keane hamnade ofta i dispyter under sin spelarkarriär. Foto: CHRISTINE NESBITT / AP

I dessa tider talas det mycket om hur supportrar missköter sig, men spelarna är ibland också lika goda kålsupare. Nyheter24 listar några av de värsta regelvidrigheterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra sportlistor

Här är några av de sportlistor Nyheter24 gjort den senaste tiden. Läs och tyck till!

Målvaktsfighterna vi minns

Supermatcherna vi går miste om

De är allsvenskans största töntar

Sportfilmerna man inte får missa

Svensk fotboll har precis drabbats av ytterligare en läktarskandal och vissa av spelarna ropar efter strejk. Vid flera tillfällen har det dock varit de på gräsmattan som gjort bort sig.

Vi listar tre allsvenska tilltag som skulle renderat i anmälningar utanför arenan. Och så bjuder vi på två riktiga klassiker från världsfotbollen.

Nauzet Perez dubbla slag

Halmstads spanske målvakt blev inte långvarig i allsvenskan, men han hann göra bort sig. I en match mot Djurgården slog han till Philip Hellquist två gånger helt oprovocerat. Följd? Straff, utvisning och ytterligare en i raden av alla Halmstads förluster.

Charlie Davies fula armbåge

Hammarbyanfallaren Davies armbågade ner Örebros mittback Michael Almebäck våren 2009. Överfallet skedde långt från spelet och blev blodigt då Almebäcks läpp sprack. ÖSK-läkaren kallade skadorna "ingen vacker syn". Davies stängdes av i fem matcher.

Henrik Larssons magpump

Året var 2006 och matchen Helsingborg-Elfsborg. HIF:s superstjärna Henrik Larsson hade precis misslyckats i VM i Tyskland och kanske var det frustration över det som fick honom att slå Elfsborgs back Jon Jönsson i magen med en riktig högerkrok. Och bortförklaringarna fungerade väl så där med tanke på de videobevis som fanns att tillgå.

Klassikerna

Zinedine Zidanes danska skalle

Det kan knappast bli större än att få avsluta en redan makalös karriär med att spela en VM-final. Men matchen mellan Frankrike och Italien kommer att för evigt överskuggas av när franske legendaren Zinedine Zidane såg fullständigt rött mot Marco Materazzi och skallade honom stenhårt i bröstet.

Fransmannen hävdade att Materazzi sagt personliga saker om hans mamma och syster. Italienaren avslöjade det rent ordagrant vad han sagt när Zidane syrligt frågat om han velat ha hans tröja:

– Jag föredrar din h**a till syster.

När Roy Keane avslutade en fotbollskarriär

Han gjorde sig knappast känd som någon mjukis på fotbollsplanen, den gode Roy Keane. Att tacklas och spela tufft kunde han, men ibland gick han över gränsen. Och en gång tog han ett 8,95-metershopp över moralgropen.

Det var i ett Manchesterderby 2001 som Keane sparkade sönder norrmannen Alf-Inge Hålands knä och avslutade dennes fotbollskarriär. Det hela var en hämndaktion efter att norrmannen flera år tidigare anklagat Keane för att filma. Så här skriver irländaren i sin självbiografi (som släpptes ett år senare):

"I'd waited long enough. I f****** hit him hard. The ball was there (I think). Take that you c***. And don't ever stand over me sneering about fake injuries."

Vissa Man United-supportrar hävdar dock fortfarande att lagkaptenen Keane gick efter bollen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela