Fotbollsspelarens nacksving på en hund får Argentina att rasa

Under den argentinska amatörmatchen mellan San Juan och Belle Vista sprang en lös hund in på planen. Då tog Belle Vista-spelaren José Jimenez saken i egna händer och försökte våldsamt kasta bort hund från planen över ett staket.


Det var under förra helgen som lagen San Juan och Belle Vista möttes i en lokalmatch i den argentinska regionen Tucuman. Hemmalaget San Juan ledde med 2–1 när en hund tog sig in på planen. Domaren tvingades att avbryta spelet och då tappade Belle Vista-spelare José Jimenez det fullständigt. Med ett nackgrepp försökte Jimenez att kasta över hunden över ett staket. 

Men hunden flög bara rakt in i staket och ner på planen igen. Hunden, som var tagen av tilltaget, sprang livrädd bort från planen. Varken publiken, San Juan-spelarna eller domaren tyckte inte om vad de såg. Åskådarna började att kasta in saker mot Jimenez och flera i motståndarlaget försökte komma fram till spelaren för att ifrågasatta den han precis hade gjort.

Domarna gav dock spelaren det straff han förtjänade (?) – rött kort för sin våldsamma handling mot det försvarslösa djuret. 


Hunden ska, enligt 24CON, ha klarat sig utan några skador. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!