Fotades under VM och blev modell – stoppas efter antilopjakt

Axelle Despiegelaere fotograferades under VM och upptäcktes av L'Oreal som kontrakterat henne. Men en bild på Axelle bredvid en död antilop gör att historien fick ett tråkigt slut.


17-åriga Axelle Despiegelaere skulle bara åka till Brasilien för att se sitt hemland Belgien under VM-slutspelet. 

Två veckor senare har hon blivit världskändis. Anledningen: hon fotades i publikhavet under Belgiens match mot Ryssland en längre stund och upptäcktes plötsligt av en rad modellagenturer

Historien om 17-åringen har nu blivit en världsnyhet. Medier i hela världen har rapporterat om händelsen, Axelle har fått mängder av facebooksidor med sammanlagt hundratusentals gillningar – dessutom fick hon en kontrakt från kosmetikföretaget L'Oreal. 

Sköt antilop

Men den fantastiska historien fick ett märkligt och abrupt slut. 

En bild, föreställande Axelle som just skjutit en antilop, började nämligen spridas på nätet. Något som skapade problem för L'Oreal. Företaget har varit engagerade i frågor om illegal jakt och har donerat flera miljoner till välgörande ändamål kring djurskydd – något som gjorde kontraktet med 17-åringen kontroversiellt. 

Kontraktets status oklart

Axelle, som nu blivit en offentlig person, var inte sämre än att skydda sitt nyblivna varumärke och kommenterade bilden.

– Jakt handlar inte om liv och död, det är mycket viktigare än så, skrev hon på sin facebooksida. 

Axelles försvar verkar emellertid inte ha hjälp. Under fredagen berättade nämligen en talesperson för L'Oreal att samarbetet med 17-åringen har avslutats, skriver Buzz Feed.    

Se fler bilder i bildspelet ovan. 

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!