Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4684
reaktioner idag

Hammarby har högst publiksnitt i Allsvenskan – men här sviker supportrarna

Hammarby ligger långt efter de andra Stockholmsklubbarna, Djurgården och AIK.

Vilka har flesta supportrar på sociala medier?

Djurgårdens supportrar är aktiva på Twitter men desto mindre på Instagram.

Bajens supportrar är däremot aktiva på Instagram men inte på Twitter.

Medan supportrar till AIK verkar gilla båda Instagram och Twitter.

Hammarby har sedan inflyttningen till Tele2 Arena haft imponerande publiksiffror. Publiksnittet första året i Allsvenskan på den nya arenan blev 25 507. Med det slog de Örgrytes publikrekord från 1959. Imponerande, men det finns ett område som Bajens supportrar inte är superbra på.

Nyheter24 har kikat på de tre stora Stockholmsklubbarnas Twitterkonton för att se vilket som är störst. De som kommer sist är Hammarby som landar på 18 800 följare. Djurgården hmnade på en andra plats med 21 500 följare och AIK kom etta med 33 200 följare.

Hammarby slipper i alla fall sistaplatsen när det kommer till Instagram. Där hittar vi Djurgården med 43 600 följare, Bajen på 46 000 och även här är AIK störst med hela 80 900 följare.

Nyheter24 har valt att inte titta på de olika klubbarnas Facebook-sidor då det endast är Hammarby som har en officiell för deras fotbollssektion. Djurgården och AIK har en för hela föreningen.

Är AIK Sveriges största klubb?

Mer:

Kevin Walker hotades av egna fansen – hittade död råtta i brevlådan