BP upp i serieledning

- 15/04/2009, 21:24 -

Nykomlingen har sju poäng hittills.

Sju poäng på tre matcher och inte ett enda insläppt mål. Brommapojkarna har fått en kanonstart av årets allsvenska.

Nykomlingen BP fortsätter att överraska. Premiärkryss borta mot Trelleborg, tre poäng hemma mot Häcken och på onsdagskvällen kämpades Halmstad ner på Örjans vall. Och inte var det speciellt orättvist.

Visserligen hade HBK ett knappt grepp om mötet efter den första halvleken. Men när väl chanserna dök upp slarvades det något enormt. Inläggen hamnade nere i Nissan och avsluten i grillkiosken.

I stället visade BP allt större offensivlusta ju längre matchen led främst genom skottvillige Andreas Eriksson. Men ledningsmålet kom efter en fast variant. Philip Haglund slängde iväg ett långt inkast, Sinan Ayranci nickskarvade och framför mål stötte Joakim Runnemo in sitt andra mål för säsongen. Blandningen av gammalt och ungt fungerar än så länge väldigt bra för BP. Dessutom är unge målvakten Kristoffer Nordfeldt ett riktigt fynd.

Halmstad däremot har stora problem. Än en gång var de offensiva stjärnorna Anselmo och Anel Raskaj bänkade. Men ersättarna imponerade inte. Det fyndiga spelet från i fjol är som bortblåst. En pinne på de tre inledande omgångarna var nog inte vad tränaren Janne Andersson räknat med.

Skrivet av: