Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Walker borta länge

- 27/04/2009, 16:29 -

AIK:s sportchef: "Vi räknar inte med honom på ett bra tag".

AIK:s 19-årige mittfältstalang Kevin Walker har det fortsatt tungt efter den svåra blodförgiftning han drabbades av för en månad sedan. Enligt AIK:s sportchef Björn Wesström kan det dröja länge innan Walker kan spela fotboll igen.

–Han går fortfarande på mediciner och har tappat sex kilo i vikt, vi räknar inte med honom på ett bra tag, säger Wesström till Nyheter24.

Det var under ett U21-landslagsläger i Belgien i slutet av mars som Walker skickades hem med en inflammation i ljumsken. På väg tillbaka till Sverige blev han akut sjuk och tvingades åka direkt från Arlanda till Södersjukhuset för vård. Så småningom konstaterades att det rörde sig om blodförgiftning.

Nu är han på väg att bli frisk, men har inte kunnat börja träna.

– Kevin mår efter omständigheterna bra. Han har varit jättesjuk och är glad att det går åt rätt håll, säger Björn Wesström.

När tror ni att han kan vara tillbaka?

–Det är förstås svårt för mig att säga. Vi får se hur han svarar på träningen när han kommer i gång med den. Men jag tror att vi måste sänka förväntningsgraden och gå försiktigt fram.

Kevin Walker hade, under försäsongen, lyckats spela till sig en plats i AIK:s startelva.

Skrivet av: