Walker borta länge

AIK:s sportchef: "Vi räknar inte med honom på ett bra tag".


AIK:s 19-årige mittfältstalang Kevin Walker har det fortsatt tungt efter den svåra blodförgiftning han drabbades av för en månad sedan. Enligt AIK:s sportchef Björn Wesström kan det dröja länge innan Walker kan spela fotboll igen.

–Han går fortfarande på mediciner och har tappat sex kilo i vikt, vi räknar inte med honom på ett bra tag, säger Wesström till Nyheter24.

Det var under ett U21-landslagsläger i Belgien i slutet av mars som Walker skickades hem med en inflammation i ljumsken. På väg tillbaka till Sverige blev han akut sjuk och tvingades åka direkt från Arlanda till Södersjukhuset för vård. Så småningom konstaterades att det rörde sig om blodförgiftning.

Nu är han på väg att bli frisk, men har inte kunnat börja träna.

– Kevin mår efter omständigheterna bra. Han har varit jättesjuk och är glad att det går åt rätt håll, säger Björn Wesström.

När tror ni att han kan vara tillbaka?

–Det är förstås svårt för mig att säga. Vi får se hur han svarar på träningen när han kommer i gång med den. Men jag tror att vi måste sänka förväntningsgraden och gå försiktigt fram.

Kevin Walker hade, under försäsongen, lyckats spela till sig en plats i AIK:s startelva.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

"Vi riskerar att mista medaljörer"

1 timme sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

1 timme sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

3 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

3 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

3 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.