Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guterstam: "Vi är inget topplag"

Sport | 01/05/2009 06:00

BP:s spets till Nyheter24: "Inställningen är att vi inte är ett topplag."

Stockholm är på väg att få ett fjärde etablerat allsvenskt fotbollslag. Brommapojkarna har överraskat allt och alla så här långt, och faktum är att laget från huvudstadens västerort går upp i allsvensk serieledning vid vinst över Elfsborg i morgon, fredag.

– Vi har väl fortfarande den inställningen att vi inte är ett topplag, och det tror jag egentligen motståndarna har också och de flesta runt omkring, säger Brommapojkarnas anfallsspets Olof Guterstam till Nyheter24.

BP:s senaste sejour i Allsvenskan, 2007, handlade mest om att sparka och springa. Årets upplaga är ett spelande lag som välförtjänt tagit tio poäng så här långt.

– Vi både tränar och spelar annorlunda nu, och kanske lite mer försöker ertablera ett spel på motståndarnas planhalva. Då var det mest kontringsfotboll, säger Guterstam.

En del av den framgången menar han att tränaren Kim Bergstrand har byggt.

– Självklart är Kim en anledning till det. Han har delvis en annan fotbollsfilosofi.

Senast BP och Elfsborg möttes på Grimsta i Allsvenskan blev det delad poäng. Olof Guterstam tror på ett liknande scenario den här gången också.

– Det blir 1-1

Och du gör målet?

– Haha, ja, det skulle sitta fint.

Brommapojkarna - Elfsborg, Grimsta IP, fredag första maj 17:00.

Skrivet av: