Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jönssons galna hattrick sänkte AIK

Sport | 29/04/2009 22:26

19-åringen kung på Råsunda.

Det var nya, kaxiga AIK mot ojämna Helsingborg. Men det var snarare motsatsen när unge Rasmus Jönsson sänkte stockholmarna med ett hattrick på Råsunda. 19-årigen fick därmed sitt stora allsvenska genombrott och behöver snart inte längre stå i Henrik Larssons skugga.

– Jag är väl inne i nåt slags stim nu, säger Rasmus Jönsson själv i Canal Plus.

– I Göteborg och andra städer snackas det om andra talanger, men enligt mig är han den bästa av alla, säger hans tränare Bosse Nilsson.

Jönsson slog till redan i den 15:e minuten efter ett fint inlägg längs marken av Marcus Lantz. Jönsson sprang sig fri i bortre stolpen och kunde enkelt trycka in ettan. Sen dröjde det till den andra halvleken innan det var dags igen. En hörna träffade Joel Ekstrand fot och landade framför fötterna på Jönsson som omöjligt kunde missa att göra mål vid den bortre stolpen. Supertalangen avslutade sin drömkväll med att springa sig fri i mitten, finta bort den sista försvarare och trycka dit bollen till vänster om Daniel Öhrlund i AIK-målet. Hans hattrick var fullbordad och Helsingborg är därmed i delad serieledning med IFK Göteborg och just AIK.

– Det är så klart otroligt skönt. Och det tredje målet kändes klart snyggast. Jag tror jag gör en tunnel och kan sen peta in den, säger han i Canal Plus.

För Helsingborgs tränare Bosse Nilsson var det en kväll att minnas.

– Mot Halmstad hade han det lite tungt. Men nu är han inne i ett stim. Han är full av självförtroende och en jättetalang, säger Nilsson.

Skrivet av: