Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen vinnare på Grimsta

Sport | 01/05/2009 19:28

Oavgjort i snedsparksparodi på sanden i Bromma.

I potten låg allsvensk ledning.

Men vinnaren på Grimsta hette varken Brommapojkarna eller Elfsborg. Utan IFK Göteborg.

Det är utmaningar som utflykter till torvmossar á la Grimsta Elfsborg måste bemästra om klubben ska räcka hela vägen till SM-guld.

Det gick väl sådär i 1-1 (1-1)-mötet.

Men att bollen beter sig hur den vill oavsett vem som är van eller ovan vid en sandad naturgräsplan så här års, hjälpte snarare än stjälpte Elfsborg.

Som vid James Keenes kvittering i 29:e minuten. BP-backen Markus Karlsson missbedömde bollbanan, fick något slags panik och skickade bollen rakt på Keene.

BP:s 1-0 redan i nionde minuten hade inget som helst med underlaget att göra. Olof Guterstam gick ned i knästående på Gabriel Petrovic vänsterhörna och nickade in sitt tredje mål för säsongen. Det målet förde tillfälligt förortslaget till allsvensk tabelltopp.

Med lite flyt kunde förstamaj-friandet ställts in helt för Elfsborg några minuter senare. Pär Asp lobbnickade - men i ribbans överkant.

Till kontot för träffar i målställningen bidrog även Elfsborgs Daniel Nordmark när han prickade ribban i början av andra halvlek.

Snedstudsparodin höll på att nå sin fulländning när Petrovic drog till med en sträckt vrist från 30 meter. Covic försökte läsa studsen, men misslyckades helt.

Räddade gjorde han ändå - med näsan. Och IFK Göteborg är kvar i den absoluta allsvenska toppen.

Skrivet av: