Kan IFK stoppa Elfsborg?

Slutsålt på Gamla Ullevi när storlagen möts.


IFK Göteborg kan räkna med ett massivt stöd från läktaren när Elfsborg kommer på besök. Biljetterna till mötet som kan ta IFK till en andraplats är slutsålda sedan länge och dagens hemmalag kommer säkerligen att göra allt för att tillfredsställa fansen.

De småskadade spelarna Stefan Selakovic och Tobias Hysén har blivit uttagna till truppen och kommer förmodligen att få spela. Dessutom har tränarna tagit ut den 18-årige talangen, Johan Lundgren.

Säsongens europaäventyr är över för Elfsborgs del. Efter två matcher mot italienska Lazio stod det klart att boråsarna inte heller den här gången lyckades kvala vidare till huvudturneringen.

Trots det är det positiva vindar som blåser i Borås Arena. Laget ligger med en match mindre spelad på en andraplats bakom serieledande AIK och går via seger återigen upp till toppen av tabellen.

Det står sedan tidigare klart att Mathias Florén missar matchen på grund av en avstängning. Om Martin Andersson och Stefan Ishizaki kan spela är även oklart. Spelarna dras med småskador som de ådrog sig i kvalet till Europa League.

Häcken vill vara ödmjuka

BK Häcken har överraskat de flesta den här säsongen. Hisingelaget ligger förvånansvärt nog på en sjätteplats och är inte långt ifrån ärkerivalerna IFK. Trots det vill inte andretränaren, Christian Lundström, hylla Häcken alldeles för mycket inför dagens match mot Halmstad BK.

– Det gäller verkligen att vi är ödmjuka nu. Vi pratar alltid om att vi ska vara det, men nu är det extra viktigt. Vi har spelat väldigt bra den här säsongen, men vi ser oss fortfarande som en utmanare, säger han till klubbens hemsida.

Hallandslaget Halmstad har inte haft en enastående säsong. De har inte riktigt lyckats få ut sitt spel och har hamnat på en elfteplats. Laget kommer dessutom med en tung 0-4-förlust i bagaget och tränaren Janne Andersson menar att det krävs en helt ny attityd till matchen.

– Vi behöver en vinst och jag hoppas vi kommer till matchen med rätt attityd, säger Andersson till klubbens hemsida.

Den senaste gången lagen mötte varandra slutade matchen 2-2. Kan det vara ett resultat som Andersson är ute efter i dag?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.