Torsdag 17 Jun
Stockholm

Kan IFK stoppa Elfsborg?

Slutsålt på Gamla Ullevi när storlagen möts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

IFK Göteborg kan räkna med ett massivt stöd från läktaren när Elfsborg kommer på besök. Biljetterna till mötet som kan ta IFK till en andraplats är slutsålda sedan länge och dagens hemmalag kommer säkerligen att göra allt för att tillfredsställa fansen.

De småskadade spelarna Stefan Selakovic och Tobias Hysén har blivit uttagna till truppen och kommer förmodligen att få spela. Dessutom har tränarna tagit ut den 18-årige talangen, Johan Lundgren.

Säsongens europaäventyr är över för Elfsborgs del. Efter två matcher mot italienska Lazio stod det klart att boråsarna inte heller den här gången lyckades kvala vidare till huvudturneringen.

Trots det är det positiva vindar som blåser i Borås Arena. Laget ligger med en match mindre spelad på en andraplats bakom serieledande AIK och går via seger återigen upp till toppen av tabellen.

Det står sedan tidigare klart att Mathias Florén missar matchen på grund av en avstängning. Om Martin Andersson och Stefan Ishizaki kan spela är även oklart. Spelarna dras med småskador som de ådrog sig i kvalet till Europa League.

Häcken vill vara ödmjuka

BK Häcken har överraskat de flesta den här säsongen. Hisingelaget ligger förvånansvärt nog på en sjätteplats och är inte långt ifrån ärkerivalerna IFK. Trots det vill inte andretränaren, Christian Lundström, hylla Häcken alldeles för mycket inför dagens match mot Halmstad BK.

– Det gäller verkligen att vi är ödmjuka nu. Vi pratar alltid om att vi ska vara det, men nu är det extra viktigt. Vi har spelat väldigt bra den här säsongen, men vi ser oss fortfarande som en utmanare, säger han till klubbens hemsida.

Hallandslaget Halmstad har inte haft en enastående säsong. De har inte riktigt lyckats få ut sitt spel och har hamnat på en elfteplats. Laget kommer dessutom med en tung 0-4-förlust i bagaget och tränaren Janne Andersson menar att det krävs en helt ny attityd till matchen.

– Vi behöver en vinst och jag hoppas vi kommer till matchen med rätt attityd, säger Andersson till klubbens hemsida.

Den senaste gången lagen mötte varandra slutade matchen 2-2. Kan det vara ett resultat som Andersson är ute efter i dag?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela