Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BP tar emot superjumbon

Sport | 31/08/2009 08:03

"Spelar de på sin kapacitet och vi inte gör det så vinner de."

Brommapojkarna skulle enligt flera experter ligga sist på tabellen och åka ut på en gång. Efter tjugo spelade omgångar återfinns BP på en tolfteplats med 21 poäng. I stället är det morgondagens motståndare, Örgryte, som är superjumbon.

Richard Henriksson är tillbaka från sin skada som har hållit honom borta från planen i en och en halv månad. Att han ser fram emot att få spela igen är ingen överraskning.

– Kul och spännande, så klart. Det är en viktig match, så att det är roligt att få spela fotboll igen, säger den 26-årige BP-försvararen till Nyheter24.

Hur har du känt dig under skadetiden?

– Man blir ju sugen på att spela fotboll. Fotboll har ju aldrig sett roligare ut än när man ser sitt eget lag.

BP:s senaste match var ingen rolig historia för nykomlingarna. Laget åkte på en riktig brakförlust borta mot BK Häcken. Men trots att spelarna har kvar den tunga 1-5-förlusten i minnet är det inget som ska störa dem.

– I vårt lag är det lugnt. Man vill ju gärna ta revansch men det är inte som att det har varit någon domedagsstämning och inte heller någon "Braveheart". Vi tar det ganska coolt, menar Henriksson.

Vad tror du om morgondagens match?

– Att det nog blir rätt så tufft. Jag skulle inte vilja påstå att vi är ett mycket bättre lag än vad de är. Spelar de på sin kapacitet och vi inte gör det så vinner de.

ÖIS har endast lyckats skrapa ihop elva poäng. Ska de hänga kvar i Allsvenskan får de börja ta poäng – och det snarast.

Skrivet av: