1 av 3
- Foto: Bildbyrån
Bildbyrån
2 av 3
Bildbyrån - Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

AIK kan glömma Råsunda

Det är nog tack och adjö för AIK vad gäller planerna att spela vidare på Råsunda. Peab och Fabege kommer att köpa nationalarenan och bygga bostäder och kontor.


AIK har inte bestämt var man ska spela i framtiden, men huvudmålet har inte varit en flytt till nya Swedbank Arena som nu byggs. Ett alternativ har, om möjligt, varit att spela vidare på Råsunda och helst äga den, men det ser inte ut att bli möjligt.

Peab och Fabege, som båda har intressen i att AIK spelar på Swedbank Arena, har tecknat avtal med Svenska Fotbollförbundet om att förvärva Råsunda Fotbollsstadion. Förvärvet innefattar även befintliga kontorsbyggnader. Avsikten med förvärvet är att utveckla nya bostäder och kontor.

Eftersom det inte är välgörenhet dessa företag sysslar med är det inte troligt att de ger arenan till AIK. Marken är värd för mycket för det i kombination med deras önskan att få AIK till Swedbank.

Tillträde sker när detaljplanen är fastställd. Råsunda-stadions verksamhet flyttas över så snart Swedbank Arena, den nya nationalarenan för fotboll, är färdigställd, vilket beräknas ske under senare delen av 2012, skriver man i ett pressmeddelande.

- Läget i Solna med närhet till goda kommunikationer och service gör att efterfrågan på moderna kontor i området sannolikt kommer att växa. Genom detta förvärv stärker vi ytterligare närvaron på en av våra prioriterade delmarknader, Solna, säger Christian Hermelin, VD för Fabege.

AIK har dock även andra alternativ till ny hemmaarena och har tillsatt en arenagrupp, där även supportrar ingår, för att komma fram till vilket alternativ som är vettigast.

Tidigare har det hetat att Peab, en av klubbens stora sponsorer, kan komma att dra sig ur sponsringen av mästarklubben om man inte går med på en flytt till den arena som nu byggs. Men nyligen meddelade man att parterna nått ett nytt avtal.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.