1 av 3
- Foto: Bildbyrån
Bildbyrån
2 av 3
Bildbyrån - Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

AIK kan glömma Råsunda

Det är nog tack och adjö för AIK vad gäller planerna att spela vidare på Råsunda. Peab och Fabege kommer att köpa nationalarenan och bygga bostäder och kontor.


AIK har inte bestämt var man ska spela i framtiden, men huvudmålet har inte varit en flytt till nya Swedbank Arena som nu byggs. Ett alternativ har, om möjligt, varit att spela vidare på Råsunda och helst äga den, men det ser inte ut att bli möjligt.

Peab och Fabege, som båda har intressen i att AIK spelar på Swedbank Arena, har tecknat avtal med Svenska Fotbollförbundet om att förvärva Råsunda Fotbollsstadion. Förvärvet innefattar även befintliga kontorsbyggnader. Avsikten med förvärvet är att utveckla nya bostäder och kontor.

Eftersom det inte är välgörenhet dessa företag sysslar med är det inte troligt att de ger arenan till AIK. Marken är värd för mycket för det i kombination med deras önskan att få AIK till Swedbank.

Tillträde sker när detaljplanen är fastställd. Råsunda-stadions verksamhet flyttas över så snart Swedbank Arena, den nya nationalarenan för fotboll, är färdigställd, vilket beräknas ske under senare delen av 2012, skriver man i ett pressmeddelande.

- Läget i Solna med närhet till goda kommunikationer och service gör att efterfrågan på moderna kontor i området sannolikt kommer att växa. Genom detta förvärv stärker vi ytterligare närvaron på en av våra prioriterade delmarknader, Solna, säger Christian Hermelin, VD för Fabege.

AIK har dock även andra alternativ till ny hemmaarena och har tillsatt en arenagrupp, där även supportrar ingår, för att komma fram till vilket alternativ som är vettigast.

Tidigare har det hetat att Peab, en av klubbens stora sponsorer, kan komma att dra sig ur sponsringen av mästarklubben om man inte går med på en flytt till den arena som nu byggs. Men nyligen meddelade man att parterna nått ett nytt avtal.

AIK
/
/
/
Senaste nytt

Hedman hyllades för 1 000 matcher i NHL

Gyökeres målsuccé – två mål på fyra minuter

igår 23:20
Viktor Gyökeres målform i Sporting Lissabon håller i sig. När laget ställdes mot Gil Vicente i den portugisiska ligan stod Gyökeres för två mål – på fyra minuter.

Formstarkt Djurgården tog sjätte raka segern

igår 21:18
Hockeyallsvenskans formstarkaste lag heter Djurgården. Hemma på Hovet mot Almtuna kom sjätte vinsten i följd. Stockholmslaget vann med 5–3.

Notan för historiska tv-avtalet: 88 miljarder

igår 21:18
Engelska fotbollsligan Premier League har skrivit ett nytt tv-avtal som sträcker sig över fyra år och är värt 88 miljarder kronor. Jätteavtalet, som är Storbritanniens största någonsin, är tecknat med Sky Sports och TNT Sports och börjar gälla från och med säsongen 2025–26.

Uefas drag: Startar ny Europaturnering

igår 18:54
Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har presenterat en ny turnering för damerna som ska börja säsongen 2025–26.

Norrman och Åberg kan vinna prestigefullt pris

igår 18:52
Svenska golfarna Vincent Norrman och Ludvig Åberg är nominerade till priset som årets rookie på PGA-touren. Duon slåss om utmärkelsen med Eric Cole (USA) och Nico Echavarria (Colombia).