- Foto: Scanpix

Roland Andersson klar för Malmö FF

Roland Andersson får en av nyckelrollerna i framtidens Malmö FF. Den tidigare assisterande förbundskapten blir oinskränkt chef över A-laget.


Malmö FF:s organisation har fått ett par nya namn. In kommer Mats Engqvist, som blir chef för ungdomsavdelningen, och Roland Andersson, som främst kommer att ta hand om utvecklings- och rekryteringsprocesserna på ungdomssektionen.

– Det är snubblande nära en managerroll. Vi kan kalla det för headcoach. Slutbedömningen av den som ska rekryteras ska Roland Nilsson ha. Han kommer att ha ett mycket större ansvar, det som tidigare delades av sportchefen och styrelsen, säger Pelle Svensson, vd för Malmö FF, till Sydsvenskan.

Sportchefsrollen har klubben tagit bort. Istället delas jobbet som sportchefen hade upp på olika personer med diverse ansvarsområden.

– Det känns spännande och roligt att närma sig klubbfotbollen igen, men det handlar som sagt om att vara resurs och att göra punktinsatser, säger Roland Andersson i ett pressmeddelande.

Förre sportchefen Hasse Borg blir kvar i klubben och kommer att hjälpa till vid spelarövergångar. På tränarposten kommer Roland Nilsson att bli kvar, men formuleras nu som chef för a-lagsverksamheten, vilket innebär att han ska jobba med kortsiktiga sportsliga framgångar.

På sin hemsida presenterar Malmö målen för 2010 – bland annat att vinna dubbeln. Men också att lägga en stabil grund för framtida framgångar samt mer fokus på ungdomsavdelningen och scouting.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

1 timme sedan
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

1 timme sedan
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.

Etiopiska stängs av i fem år för dopningsbrott

2 timmar sedan
Den etiopiska medeldistanslöparen Zerfe Wondemagegn testades förra hösten positivt för dopning vid tre olika provtagningar inom loppet av en månad och stängdes av i sex år.

Boumedienne assisterande Tre Kronor-coach i VM

2 timmar sedan
Josefin Boumedienne blir en del av Tre Kronors ledarstab även under årets ishockey-VM, men i en ny roll. Han är klar som en av tre assisterande förbundskaptener bredvid Sam Hallam.