Jonas Olsson hänger minst sagt löst om IFK Göteborg skulle förlora mot AIK under torsdagkvällen.
1 av 3
Jonas Olsson hänger minst sagt löst om IFK Göteborg skulle förlora mot AIK under torsdagkvällen. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
IFK Göteborgs säsongsöppning har varit en mardröm. Tre förluster på lika många matcher resulterar i den sämsta öppningen för Blåvitt på 30 år.
2 av 3
IFK Göteborgs säsongsöppning har varit en mardröm. Tre förluster på lika många matcher resulterar i den sämsta öppningen för Blåvitt på 30 år. - Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
AIK hade en stark bortamatch mot Elfsborg som slutade 22 i söndags. Teteh Bangura och Mohamed Bangura hade en grym match.
3 av 3
AIK hade en stark bortamatch mot Elfsborg som slutade 22 i söndags. Teteh Bangura och Mohamed Bangura hade en grym match. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Hatmötet kan avgöra Olssons framtid

När IFK Göteborg gästar Råsunda för att spela mot AIK under torsdagkvällen kan det mycket väl avgöra tränaren Jonas Olssons framtid i Blåvitt.


Snacket inför matchen:

AIK:s huvudtränare Andreas Alm:

– Vi har sett IFK spela förstås. De hade en del chanser senast men fick ingen poäng med sig. De står på noll, vilket säkert är frustrerande. Tobias Hysén och Drugge (Andreas) har ett samarbete där uppe som de försöker få till som lag och de två emellan. Precis som övriga motståndare så har de en del spets, säger han till AIK:s hemsida.

IFK Göteborgs assisterande tränare Teddy Olausson:

– Duktiga (AIK) och svårspelade med sitt 4-4-2-spel där de har två gånger Bangura, Teteh och Mohamed, längst fram. Ett forwardspar vi måste se upp med, säger han till IFK:s hemsida.

STOCKHOLM. Det klassiska fotbollslaget IFK Göteborg har haft sin sämsta säsongsstart på 30 år. Inför säsongen var det positiva tongångar inom klubben och det såg ljust ut för Blåvitt.

Sen kom säsongen igång. På tre matcher har man lika många förluster och med ett facit på noll poäng ligger göteborgarna näst sist i allsvenskan.

Trots de bleka resultaten har IFK Göteborg spelat hyfsad fotboll. Särskilt i förra matchen mot Helsingborg hemma på Gamla Ullevi. Blåvitt tog ledningen med 1-0 och allt talade för att man skulle inkassera första trepoängaren för säsongen. IFK ägde matchen, men lyckades ändå tappa till en 1-2-förlust.

Jonas Olsson behöver en seger

Nu har det pratats ett tag om att tränaren Jonas Olsson har gjort sitt i IFK och hans avgångsrykten har varit många. Men de har nog aldrig varit lika påtagliga som nu. Kort och gott: Olsson behöver en seger mot AIK under torsdagen.

AIK:s toppduo Teteh Bangura och Mohamed Bangura har hittat formen och kemin med varandra. Bangura-grabbarna hade en riktigt fin match mot Elfsborg i söndags då "Gnaget" lyckades säkra ett kryss i Borås.

En sak som är säker: AIK lär inte vilja hjälpa Olsson ur den prekära sits han befinner sig i.

Mycket står på spel inför det klassiska hatmötet mellan AIK och IFK Göteborg. Avspark 19.00 på Råsunda i Solna.

/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!