Stefan Ishizaki skämdes inte när han föll alldeles för lätt 2009.
1 av 5
Stefan Ishizaki skämdes inte när han föll alldeles för lätt 2009. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Är Erik Sundin allsvenskans värsta filmare? Ja, om du frågar hans motståndare.
2 av 5
Är Erik Sundin allsvenskans värsta filmare? Ja, om du frågar hans motståndare. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Sebastian Eguren hade det inte alls lätt i AIK.
3 av 5
Sebastian Eguren hade det inte alls lätt i AIK. - Foto: Bildbyrån
Andreas Andersson blev stämplad som filmare efter Trelleborgsmatchen 2001. Här blir han dock neddragen på riktigt.
4 av 5
Andreas Andersson blev stämplad som filmare efter Trelleborgsmatchen 2001. Här blir han dock neddragen på riktigt. - Foto: Bildbyrån
Daniel Nordmark - mannen bakom 2011 års värsta filmning i allsvenskan - hittills.
5 av 5
Daniel Nordmark - mannen bakom 2011 års värsta filmning i allsvenskan - hittills. - Foto: Bildbyrån

Lista: Allsvenska filmningar vi minns

IFK Göteborgs Sebastian Eriksson anklagades för att filma i matchen mot AIK. Men han är långt ifrån värst. Vad sägs om dessa svandykningar?


Och en internationell klassiker

Den kanske allra värsta filmningen det senaste decenniet stod brassen Rivaldo för i VM 2002 mot Turkiet. Han tog sig för ansiktet efter att backen Hakan Ünsal skjutit bollen på hans knä - inför hela världens tevekameror.

Kanske inte så smart av den turkiske vänsterbacken - men trots att han fick rött kort av domaren var det i stället Rivaldo som tappade allt vad anseende heter i fotbollsvärlden.

Var det verkligen straff? Föll han inte lite lätt? Ibland är det svårt att bedöma om domaren gjorde rätt när han pekade mot straffpunkten - ibland kan det inte bli mer solklart att han gjorde fel. Nyheter24 listar allsvenska filmningar som etsat sig fast i minnet de senaste åren.

Andreas Andersson, AIK, 2001

"Gnaget" tog emot Trelleborg på Råsunda, gamle landslagsliraren Andreas Andersson ryckte förbi ett par TFF-spelare men fälldes sedan av backen Peter Abelsson. Eller? Tevebilderna visade att ingen var på Anderssons ben, och i matcherna efter det fick han inte många domslut med sig.

Sebastian Eguren, AIK, 2010

Hammarbyfavoriten raserade allt när han gick till den konkurrerande Solnaklubben. Inte blev det bättre av att uruguayanens tid på Råsunda kan sammanfattas med ett ord: fiasko. Han hann dock med att bjuda på den här "godbiten". Resultatet blev, som ni kan se, inte straff utan ett andra gula kort.

Daniel Nordmark, Elfsborg, 2011

Det var i hemmamötet med Mjällby som Boråslagets unge mittfältare försökte lura domaren - och misslyckades rejält. Han rundade målvakten Mattias Asper men i stället för att slå in bollen i mål sökte han en straff. Domaren stod dock alldeles för bra till och efteråt erkände Nordmark sitt misstag med orden "jag ramlade lite lätt, haha".

Stefan Ishizaki, Elfsborg, 2009

Här har vi ytterligare en Elfsborgsspelare som erkänner filmning utan att skämmas för det. Ishizaki lade sig ner långt efter att en Trelleborgsförsvarare snuddat hans tröja och konstaterade kallt att "jag slänger mig, domaren dömer straff, jag tackar för det" efter matchen. Kritiken från domarbasen Bosse Karlsson kom som ett brev på posten.

Erik Sundin, Helsingborg, 2007-?

Det är svårt att plocka ut en enskild händelse när det gäller denne anfallare. Han har blivit utsedd till allsvenskans värsta filmare av spelarna själva, framför storheter som Daniel Mendes och högaktuelle Sebastian Eriksson. Sundin själv tillbakavisade kritiken med att det var något han sysslade med i början av sin allsvenska karriär.

/
AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.