Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trots skandalerna - 200 000 fler har tittat på allsvenskan 2011

- 19/10/2011, 15:31 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Publiksnittet har ökat med nästan 800 personer jämfört med 2010. Tommy Theorin, generalsekreterare i SEF: "Det är hårt jobb från klubbarna som ligger bakom ökningen".

STOCKHOLM. Inför sista omgången har totalt 1 693 000 personer tittat på allsvensk fotboll, det är 200 000 fler än förra säsongen.

- Och det lär inte bli sämre efter sista omgången, vi vet till exempel att HIF har sålt ut sin hemmamatch mot AIK, säger generalsekreteraren i föreningen Svensk elitfotboll, Tommy Theorin till Nyheter24

2010 startade allsvenskan tidigare på grund av VM-uppehållet. Men fotboll i mars var ingen större succé - planerna var i bedrövligt skick - och publiken stannade hemma på grund av kylan. Publiksnittet landade till slut på 6 518, en siffra som i år kommer hamna kring 7 300.

- Vi har arbetat med en publikbonus, och klubbarna har svarat med hårt arbete och har gjort ett mycket, mycket bra jobb med att göra evenemangen mer attraktiva - det är det som ligger till grund för den positiva publikutveckling.

Är det skönt att publiken inte skräms bort av de "skandaler" som har inträffat under säsongen?

- Ja, det är jätteskönt att se att det är på det sättet, postitivt att folk kommer till våra matcher, säger Theorin och fortsätter:

- Men vi ska ändå komma ihåg att det vi benämner som skandaler handlar om tre matcher där det hänt något, men vi har faktiskt spelat 232 matcher hittills. Fast det är klart att det är oacceptabelt att det händer något i någon match. 

Hur fortsätter ni arbetet till nästa säsong?

- Nu har vi ett marknadsmöte i slutet av november där vi går igenom sånna här frågor. Vi fortsätter på den inslagna vägen, det här var ett bra avstamp till nästa säsong.