Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eng(-vill-slå-i-)blom: "Jag vill ha en plats"

Den unge anfallaren öste in mål i superettan förra säsongen för Sundsvall.
1 av 4

Den unge anfallaren öste in mål i superettan förra säsongen för Sundsvall.

SCANPIX

Pontus Engblom är tillbaka och vill göra succé med AIK.
2 av 4

Pontus Engblom är tillbaka och vill göra succé med AIK.

SCANPIX

Men nu vill han fira med AIK, men konkurransen är hård.
3 av 4

Men nu vill han fira med AIK, men konkurransen är hård.

SCANPIX

Nyheter24 tippar AIK som sexa.
4 av 4

Nyheter24 tippar AIK som sexa.

SCANPIX

Sport | 29/03/2012 09:31

Den allsvenska premiären kommer allt närmare. Nyheter24 räknar ner och synar just ditt lag inför säsongen. I dag: AIK.

SOLNA. Förra säsongen gjorde han succé i superettan och GIF Sundsvall. Nu är dock Pontus Engblom tillbaka i AIK - och är redo att skjuta till sig en plats i startelvan.

– Självklart kommer jag försöka ta en plats, det är ju därför jag tränar och spelar och den som inte siktar på det kanske sysslar med fel idrott, säger den 20-årige anfallstalangen till Nyheter24.

Det lär dock bli allt annat än en enkel uppgift för den målfarlige 91:an, som kommer att få konkurrera med bland andra landslagsanfallaren Celso Borges från Costa Rica och Kwame Karikari.

– Konkurrensen är hård och att det finns många bra spelare i laget. Och jag måste vara realistisk, spelar jag inte i en match så får jag helt enkelt försöka visa vad jag går för på nästa träning, säger Engblom.

"Speciellt år"

Desto svårare att ta en plats i startelvan hade det dock blivit om "The Banguras" inte hade lämnat Gnaget.

Nu finns det nämligen två hål att slåss om - och Engblom hoppas naturligtvis att det blir han som får chansen när AIK gör sista säsongen på Råsunda.

– Det känns bra och skönt att få dra igång igen. Träningsmatcher är ju en grej och tävlingsmatcher en annan, så det kommer att bli roligt och vi har ett speciellt år framför oss, avslutar han för Nyheter24.

Nyheter24:s tips: Plats 5

De var med i guldracet förra säsongen och hade mycket väl kunnat vara med den kommande säsongen också. Men trots att AIK ändå har värvat friskt - bland annat den costaricanske landslagsanfallaren Celso Borges - så har de ändå tappat två rejäla nyckelspelare.

Solna-klubben kommer att stå för en stark insats, men avsaknaden av dessa herrar är helt enkelt för stor. Det kommer att märkas när säsongen kommer att summeras i november.