Lördag 25 Sep
Stockholm

Ranégie: "Han har sett ruskigt het ut"

Ranégies recept för att Malmö ska nå sin målsättning att hamna bland de tre främsta är enkelt: "Vi måste vinna fler matcher."
1 av 6
Ranégies recept för att Malmö ska nå sin målsättning att hamna bland de tre främsta är enkelt: "Vi måste vinna fler matcher.". Foto:
Malmö var knappast ett av allsvenskans målgladaste förra säsongen. Om Mathias Ranégie och Daniel Larsson får fart på målskyttet kan det bli ändring på det i år.
2 av 6
Malmö var knappast ett av allsvenskans målgladaste förra säsongen. Om Mathias Ranégie och Daniel Larsson får fart på målskyttet kan det bli ändring på det i år. Foto:
Nyheter24 tippar Rikard Norlings Malmö på en tredjeplats i årets upplaga av allsvenskan.
3 av 6
Nyheter24 tippar Rikard Norlings Malmö på en tredjeplats i årets upplaga av allsvenskan. Foto:
Mathias Ranégie lämnade Häcken för Malmö mitt under brinnande säsong i somras. Det blev bara tre mål i Malmötröjan då.
4 av 6
Mathias Ranégie lämnade Häcken för Malmö mitt under brinnande säsong i somras. Det blev bara tre mål i Malmötröjan då. Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
Den storväxte anfallaren går in i årets säsong med en kaxig inställning: "Jag behöver inte förändra något i mitt spel, bara fortsätta göra mål."
5 av 6
Den storväxte anfallaren går in i årets säsong med en kaxig inställning: "Jag behöver inte förändra något i mitt spel, bara fortsätta göra mål.". Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Ranégie gjorde sammanlagt 21 mål i fjolårets allsvenska, vilket gav honom priset som årets skyttekung i serien. Här tillsammans med Margret Lara Vidarsdottir, årets skyttedrottning i damallsvenskan, och Branimir Hrgota, årets skyttekung i superettan.
6 av 6
Ranégie gjorde sammanlagt 21 mål i fjolårets allsvenska, vilket gav honom priset som årets skyttekung i serien. Här tillsammans med Margret Lara Vidarsdottir, årets skyttedrottning i damallsvenskan, och Branimir Hrgota, årets skyttekung i superettan. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Den allsvenska premiären kommer allt närmare. Nyheter24 räknar ner och synar just ditt lag inför säsongen. I dag: Malmö FF.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Försäsongen:

DC United-Malmö FF 1-1 (2 februari)

Columbus Crew-Malmö FF 2-1 (8 februari)

Mjällby AIK-Malmö FF 0-2 (17 februari)

Malmö FF-Odense 1-2 (24 februari)

Celtic-Malmö FF 0-0 (6 mars)

Malmö FF-Viking Stavanger 1-0 (10 mars)

Elfsborg-Malmö FF 0-0 (16 mars)

Malmö FF-Häcken 4-2 (24 mars)

Nyförvärven:

Simon Thern, mittfältare, Helsingborgs IF

Erik Friberg, mittfältare, Seattle Sounders

Robin Olsen, målvakt, Klagshamn

Marcus Haglind Sangré, försvarare/mittfältare, FK Linköping

Nyheter24 tippar allsvenskan

3. Malmö FF

4. Helsingborgs IF

5. AIK

6. Kalmar FF

7. Djurgården

8. Häcken

9. Gais

10. Mjällby AIF

11. Gefle

12. Örebro

13. Sundsvall

14. Norrköping

---

15. Åtvidaberg

16. Syrianska

MALMÖ. En stekhet Mathias Ranégie lämnade Häcken för Malmö mitt under fjolårssäsongen - men fick det inte riktigt att stämma i sin nya omgivning. Nu ska han axla rollen han värvades för - målgörare.

- Jag ska bara fortsätta göra mål. Jag har ett sjukt bra facit med 33 mål i allsvenskan de senaste två säsongerna som talar för sig självt, säger 27-åringen till Nyheter24.

Göteborgsfostrade Ranégie är överraskad att Nyheter24 "bara" tippar Malmö på en tredjeplats i årets allsvenska.

- Det är intressant, många tippar att vi ska vinna i år. Vi satsar själva på en topp tre-placering, vi ska ut i Europa, säger han.

"Måste vinna fler matcher"

Receptet för att se till att komma högre än fjolårets fjärdeplats är enkelt.

- Vi var svårslagna, vilket vi givetvis vill fortsätta vara. Men vi måste vinna fler matcher, det blev för många som slutade oavgjort förra året, säger Ranégie, som blev bäste målskytt med 21 mål förra säsongen.

En notering som resulterade i utmärkelsen årets skyttekung 2011 i allsvenskan på Fotbollsgalan i vintras.

Vilka blir era nyckelspelare i år?

- Jimmy Durmaz och Jiloan Hamad, de måste få en bra start och känna harmoni i sitt spel. Pontus Jansson på mittbacken blir också väldigt viktig, utan tvekan.

Vem får sitt genombrott i år?

- Miiko Albornoz. Han har sett ruskigt bra ut på försäsongen.

Nyheter24:s tips: Lilla silvret (3:a).

Rikard Norling förfogar över en i stort sett oförändrad trupp från fjolåret. Nyförvärven Erik Friberg och Simon Thern ger ett redan starkt mittfält ytterliggare bredd.

Nyckeln är att anfallsduon Mathias Ranégie och Daniel Larsson får igång målproduktionen, då kommer laget hänga med i slutspriden om guldet i år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela