Även mittbackkollegan Alexander Milosevic lär vara aktuell hos europeiska klubbar i transferfönstret.
1 av 6
Även mittbackkollegan Alexander Milosevic lär vara aktuell hos europeiska klubbar i transferfönstret. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Det lär ha varit ett par stycken klubbar som lagt märke till honom efter jätteskottet mot GIF Sundsvall.
2 av 6
Det lär ha varit ett par stycken klubbar som lagt märke till honom efter jätteskottet mot GIF Sundsvall. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
"Presterar man i allsvenskan får klubbar upp ögonen för en, då kan allt hända."
3 av 6
"Presterar man i allsvenskan får klubbar upp ögonen för en, då kan allt hända." - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Backman välkomnar Majstorovic som lär vara skadad säsongen ut.
4 av 6
Backman välkomnar Majstorovic som lär vara skadad säsongen ut. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
"Det är en prestigevärvning och det är bra att AIK visar musklerna."
5 av 6
"Det är en prestigevärvning och det är bra att AIK visar musklerna." - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Niklas Backman är inställd på att stanna kvar i AIK i sommar – även om han inte utesluter en flytt utomlands.
6 av 6
Niklas Backman är inställd på att stanna kvar i AIK i sommar – även om han inte utesluter en flytt utomlands. - Foto: SCANPIX

Backman: "AIK går inte miste om en prestigevärvning som Majo"

Med Majstorovic i truppen förbättrar AIK på allsvenskans redan bästa defensiv – men tyder det på att Alexander Milosevic eller Niklas Backman säljs i sommar (?): "Jag är inställd på att stanna i AIK".


Niklas Backman

– Blev upplockad från AIK:s farmarklubb Väsby United 2009.

– Är sedan 2010 ordinarie och given i startelvan i AIK.

– Har hunnit med tre landskamper för det svenska landslaget.

STOCKHOLM. Tidigare i dag släpptes bomben att den knäskadade mittbacken Daniel Majstorovic har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år för AIK. Detta trots att han troligen kommer att vara skadad under höstsäsongen också.

Frågan är om värvningen inte kan vara ett steg i ledet inför sommarens transferfönster då mittbackarna Alexander Milosevic och Niklas Backman bör vara heta på marknaden.

Backman säger dock varken bu eller bä om en eventuell övergång i sommar – men han fokuserar fortfarande på att stanna kvar i AIK.

– Det är ganska lugnt just nu men presterar man i allsvenskan får klubbar upp ögonen för en, då kan allt hända, säger han till Nyheter24 innan han fortsätter.

– Folk tror att bara för att det finns ett intresse så blir det en övergång. Så fungerar det inte, de europeiska klubbarna har troligen koll på 200-300 spelare. Det är sällan som det blir en övergång av ett intresse.

Hur är det för dig då?

Jag är inställd på att stanna i AIK.

Vad tycker du om värvningen av Majstorovic?

– Perfekt, det är roligt. Det är en stor värvning och han hade säkert flera klubbar att välja emellan. Kul att han valde AIK.

Utifrån ser det ju nu ut som att AIK kommer sälja dig eller Milosevic?

– Nä, men de får ju chansen och de vill inte gå miste om honom. Det är en prestigevärvning och det är bra att AIK visar musklerna.

Vad tycker du om konkurrenssituationen som kommer uppstå då?

– Så är det ju hela tiden. Vi har tuff konkurrens just nu också. Det gäller att spela bra och visa att man förtjänar en plats i laget.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.