Söndag 20 Jun
Stockholm

"Det går inte att infiltrera AIK"

AIK:s ordförande Johan Segui.
1 av 2
AIK:s ordförande Johan Segui. Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Björn Wesström, tillförordnad sportchef för AIK.
2 av 2
Björn Wesström, tillförordnad sportchef för AIK. Foto: Svenska Dagbladet/Scanpix

Kvällens Uppdrag granskning dragit till sig stor uppmärksamhet – och AIK har redan nu släppt en video på sin hemsida där de kommenterar programmet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Johan Höglund"

Enligt Uppdrag granskning är pseudonymen Johan Höglund medlem i Firman Boys, och samtidigt ungdomstränare i AIK. Samme Johan Höglund skrev boken "En av grabbarna" som kom ut 2005 och handlar om fotbollsvåldet i Sverige. 

STOCKHOLM. Vid lunchtid under onsdagen släppte AIK ett inslag på deras hemsida där tillförordnad sportchef Björn Wesström och ordförande Johan Segui medverkar. I klippet diskuterar de Uppdrag gransknings program om Firman Boys eventuella inblandning i AIK:s styrelse

När programledaren frågar Segui om Uppdrag gransknings påstående att Firman Boys styr AIK som klubb och om det finns belägg för det förnekar Segui bestämt. 

– Det är klart att det inte finns något belägg för det. AIK är en medlemsstyrd förening, vi har årsmöten, demokratiska processer, valberedningar, nomineringskomittéer. Det är en lång process, att kunna infiltrera en klubb som AIK är omöjligt. Det är sensationsjournalistik, kan man väl säga. 

– Vi är det vi heter, vi är allmänna idrottsklubben, vi är till för alla. Vi har våra egna regler, vi har vår egen AIK-stil, alla som är villiga att följa dem är välkomna, det är inte svårare än så egentligen. När individer begår handlingar som går utanför samhällets ramar så är det individen som ska ta ansvar, det har inte vi någonting med att göra. 

"Ett tecken på att vi är på väg åt rätt håll"

Björn Wesström, scoutingansvarig och flera gånger omnämnd i kvällens Uppdrag granskning sitter också med i programmet. 

Vad har AIK för förhållande till de olika supportergrupperingar?

– Min bedömning är att vi har en bra dialog till alla supportergrupperingar, en god dialog, och den dialogen bygger på kravställning. Vi kan ställa krav på supportrarna utifrån att vi har en dialog med supportrarna, och vi upplever det som ett sätt att ta saker och ting framåt. Tittar vi historiskt så har det varit klart fler problem än vad vi har i dag och det är ett tecken för oss att vi är på väg åt rätt håll, säger Wesström. 

Se inslaget här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela