Magnus Eriksson jublar efter att Jiloan Hamad kämpat in 0–1 i matchens slutskede.
1 av 2
Magnus Eriksson jublar efter att Jiloan Hamad kämpat in 0–1 i matchens slutskede. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån
Hamad blev förste målskytt i allsvenskan på Friends Arena.
2 av 2
Hamad blev förste målskytt i allsvenskan på Friends Arena. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån

MFF:s toksågning av gräset: "Blir ju som att spela på jord"

Friends gräsmatta var under kvällens match mellan AIK och Malmö FF knappt spelbar. Stark kritik riktas nu mot arenan, då det stundtals såg ut som att matchen spelades på en sandstrand.


AIK–Malmö FF 0–1 (0–0)

0–1 Jiloan Hamad (90).

Varningar, AIK: Ibrahim Moro. Malmö FF: Filip Helander, Dardan Rexhepi.

Publik: 19 641.

SOLNA. Många samtal kom att handla om Friends gräsmatta både under och efter matchen mellan AIK och Malmö FF. Stark kritik riktades mot planen från många håll. 

– Tyvärr får vi spela på en tråkig och dålig plan som inte bjuder upp till match. Den är under all kritik, säger Magnus Eriksson till Nyheter24

Eriksson tycker att den sviktande kvalitén på planen inte gynnar någon. 

– Det är synd för både oss och AIK som är två spelande lag. Det blir lite mer längder och mer kamp, tyvärr. 

Planen kritiserades redan efter premiärmatchen mot Syrianska, och planen är att byta ut den till nästa hemmamatch mot Halmstad BK den 28:e april. 

Vad säger du om din egen insats? 

– Det var tufft, det gick inget vidare. Det var kamp i 90 minuter för alla forwards som spelade. Det är inte lätt, speciellt inte när planen är som den är, vi är mer kända som lirare allihopa, men det var ändå tre sköna poäng. 

Jiloan Hamad blev förste målskytt i allsvenskan på Friends arena, och var glad, men ödmjuk efter matchen. 

– Det var väldigt kul att göra första målet, skönt! Det är inte så att vi gör en bra insats, så som andra halvlek såg ut kunde väl ingen räkna med att vi skulle ta tre poäng, sa Hamad.

Även Simon Thern sågade planen efter matchen – även om han tyckte det var stort att få spela på nationalarenan för första gången.

– Det är klart att det är jävligt roligt och inspirerande men sen tycker jag att mattan kunde ha varit något bättre. Jag tycker att på en nationalarena ska man åtminstone ha gräs som...det blir ju nästan som att spela på jord, säger han till Nyheter24.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.