Stockholm

Mutumba hotas av straff – då försvarar spelarna honom

Martin Mutumba i full färd med att jaga bollen i gårdagens match mot Malmö FF.
1 av 3
Martin Mutumba i full färd med att jaga bollen i gårdagens match mot Malmö FF. Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Kwame Karikari jublar här efter AIK:s bortdömda mål.
2 av 3
Kwame Karikari jublar här efter AIK:s bortdömda mål. Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Henok Goitom var väldigt besviken efter matchen, och stämmer in i kritiken mot domaren.
3 av 3
Henok Goitom var väldigt besviken efter matchen, och stämmer in i kritiken mot domaren. Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Martin Mutumba rasade på domaren i AIK:s match mot Malmö FF för att han felaktigt dömde bort AIK:s mål – och nu kan han bli straffad för det.
Men Mutumba backas upp av bland annat sin lagkamrat Henok Goitom.


Läs mer
AIK–Malmö FF 0–1 (0–0)

0–1 Jiloan Hamad (90).

Varningar, AIK: Ibrahim Moro. Malmö FF: Filip Helander, Dardan Rexhepi.

Publik: 19 641.

STOCKHOLM. Gårdagens match mellan AIK och Malmö FF slutade 0–1 till MFF – men resultatet borde ha varit annorlunda. Efter hårt tryck från AIK i andra halvlek lyckades Kwame Karikari styra in bollen från ett inlägg, och de flesta trodde att hemmalaget tagit ledningen. Men linjedomaren Per Brogevik vinkade för offside – ett beslut som senare visade sig vara felaktigt. 

Efter matchen var många i AIK fly förbannade på domarteamet, argast av dem alla var Martin Mutumba som sa till Sportbladet att domaren bör stängas av.

– Jag hatar sådana domare. Han är här på Friends Arena och det är mycket tryck och allting, då ska han gå emot bara för att vara den som går emot. Det är fett störande. Det är störande som fan. Hoppas han blir avstängd. Vi går och pratar med honom, men han leker dum. Han hänger inte med, så träna bättre för fan. Det är klart att han ska stängas av.

Svidande kritik från en av AIK:s stjärnor. Svenska fotbollsförbundet uttalade sig under torsdagen i ärendet. Tävlingskommiténs ordförande Gerhard Sager tycker att Mutumba bör straffas. 

– Mutumbas uttalande kan få konsekvenser om någon anmäler. Det kallas för misskreditering och är anmälningsbart för bestraffning. Vi har inte haft sådana fall inom svensk fotboll men jag tycker att det är dags att det kommer upp på bordet, säger han till fotbollskanalen.se.

Han tycker att Mutumba gick över gränsen i sin kritik. 

– Det tycker jag. Man uttrycker sig inte så. I Sverige har vi riktigt bra domare som inte gör lika många fel som spelarna gör.

Men nu får Mutumba stöd från många håll. Bland annat har lagkamraten Henok Goitom och Elfsborgs Lasse Nilsson twittrat om händelsen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.