Domaren hyllade huliganism.
1 av 4
Domaren hyllade huliganism. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
Manifestation i Helsingborg mot fotbollsvåld.
2 av 4
Manifestation i Helsingborg mot fotbollsvåld. - Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson
Tusentals samlades för manifestationen.
3 av 4
Tusentals samlades för manifestationen. - Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson
Dödsfallet har berört långt över klubbgränserna.
4 av 4
Dödsfallet har berört långt över klubbgränserna. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Domare utesluts efter kommentarer om dödade supportern

Större delen av Fotbollssverige sörjer den djurgårdssupporter som misshandlades till döds i Helsingborg under söndagen. Däremot finns det få som inte visar lika mycket sympati.


Debattartikel mot våldet

Läs Tommy Deogans debattartikel om supportervåldet här.

En lokal fotbollsdomare i Finland skrev i ett inlägg på Facebook bland annat: "En djurgårdare mindre, vem f#n bryr sig?! Varför sörja när dom ändå är så jävla kassa & dåliga?!", skriver Österbottens Tidning. I inlägget försvarar han även fotbollshuliganism och skriver att fotboll är större än livet.

Domaren dömer främst juniorlagsmatcher och är också styrelsemedlem i Jakobstads skiljedomarklubb. Många reagerade på inlägget och kontaktade Kari Koskela som är styrelsemedlem i Finlands bollförbund och ordförande i Mellersta Österbottens fotbollsdistrikt.

"Är fruktansvärt"

– Det är fruktansvärt det som han skrivit. Vi kan inte acceptera att en fotbollsdomare, eller någon annan inom fotbollen, skriver det han skrivit, säger han till tidningen.

Jakobstads skiljedomarklubb ville markera det allvarliga med att glorifiera våld inom sporten och bestämde sig för att utesluta domaren.

Domaren utesluts

– Hans inlägg på Facebook var så grova att en enig styrelse beslöt att han inte längre är vår medlem. Vi kommer inte heller att ordna matcher åt honom i Jakobstadsregionen, säger ordförande Jouni Hietala till Österbottens Tidning.

Inlägget har efter uppmaningar tagits bort av domaren.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.