Premiär på Swedbank Stadion

- 13/04/2009, 09:31 -

Malmö FF gör hemmapremiär på nya Swedbank Stadion mot Örgryte i kväll.

Det är mycket som skiljer Malmö FF:s nya arena Swedbank Stadion från den tidigare hemmaplanen Malmö Stadion. Arenan är ytterst modern, även med internationella mått mätt, men det som framför allt spelar roll för laget MFF är det nya underlaget. Gräsmattan kommer klippas ytterst kort till premiären, en faktor som ska leda till att spelet går snabbare.

För motståndet i premiären står Örgryte som redan efter en match i årets allsvenska har erfarenhet av premiärer på nya arenor. På nya Gamla Ullevi i Göteborg fick laget se sig besegrat med hela 1-5 av lokalkonkurrenterna Gais och frågan är hur laget ska resa sig från den stjärnsmällen. I synnerhet mot ett MFF som efter mycket om och men fick med sig tre pinnar från den första omgången och nu alltså går in med stort sjävförtroende på en ny hemmaarena.

Matchhjälten från den fighten, Miljan Mutavdzic, fick dessvärre sin säsong förstörd i torsdags då han slet av ett korsband på träning. Även om olyckan är tung och dämpar glädjen något inför kvällens match, är ersättaren väl så god för hemmafansen. Daniel Andersson är tillbaka från skada och ska nu vara 100 procent redo för allsvenskt spel.

Skrivet av: