Oremo: "Målen kommer"

- 15/04/2009, 22:20 -

DIF tror inte på 0-10 mot Häcken.

Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz vill inte skylla på planen när han pratar med Nyheter24 efter dagens match.

–Det går att spela det spel vi vill på denna plan, vi ska klara det. Vi har ett bollinnehav stundtals under matchen, men det händer på tok för lite, och det är inte underlaget det är fel på.

Men forwarden Johan Oremo gillar inte gräsmattan.

– Ja, vi gör så gott det går, det är svårt med den här mattan helt enkelt. Den är grönare i dag än när vi spelade premiären i alla fall. Det är lätt att skylla på gräset, men vi möter ett Gelfe som står mycket kompakt och inte ger några ytor att spela på. Det är en svår match att skapa något i.

Du har knappt haft några målchanser?

– Det har varit sparsamt med målchanser för min del, men det kommer, det är ingen fara.

Har du hört hur det gick för Göteborg i dag?

– Haha, ja jag har det. Det svänger snabbt i allsvenskan. Det hade jag inte väntat mig.

I sin senaste match förlorade Djurgården mot IFK Göteborg med hela 0-6, förnedrade på bortaplan. I dagens omgång fick dock IFK se sig besegrade av Häcken, med 4-1.

Betyder det att ni kommer förlora med 0-10 mot Häcken?

– Nej, verkligen inte.

Tränare Jeglertz blir förvånad över Häckens vinst:

– Jaha, oj, allsvenskan är så här, är man inte riktigt koncentrerad och fokuserad kan det rinna i väg. Det var ett överraskande resultat, men vi kan inte göra så mycket åt andras resultat, vi får sköta vårt. Vi hade hoppats på vinst men får vara nöjda med en poäng.

Kommer Marcus Johannesson spela?

– Vi har andra mittbackar som har varit bättre, men han kommer spela nu i april och maj. Vi har många matcher då. Kan hända blir det mittfält för honom.

Och Micke Dahlberg?

– Mikael Dahlberg är en av våra bästa spelare, han skötte det bra i dag. Vi ändrade på triangeln som vi brukar ha, det var första matchen med denna uppställning.

Skrivet av: