"Allt kan hända i ett derby"

- 20/04/2009, 15:17 -

Örgrytes Magnus Källander hoppas på en derbyskräll i kväll.

Noll poäng och sist i allsvenskan. Örgrytes säsongsinledning har varit allt annat än bra. I kväll väntar derby mot IFK Göteborg.

– Meningen är väl att vi ska bryta trenden i kväll. Det gäller att ligga i och inte tappa hoppet. Allt kan hända i ett derby, säger Örgrytes veteran Magnus Källander till Nyheter24.

Och Källander har rätt, det mesta verkar kunna hända när det är derby i Göteborg. Kvällens match är säsongens fjärde Göteborgsderby. Resultaten i de tre första har varit allt annat än väntade. Gais slog Örgryte med hela 5-1 i premiärderbyt. Sedan vann Häcken överraskande mot IFK Göteborg med 4-1 på Rambergsvallen. I går blev det däremot en klar förlust för samma Häcken, 0-3 mot Gais.

– Det är ofta dagsformen som avgör. Därför är det viktigt att vi är på tårna i kväll. Får vi defensiven att fungera, så tror jag att det offensiva kommer att fungera automatiskt, säger Magnus Källander.

Örgryte får dock klara sig utan anfallsstjärnan Alvaro Santos i kvällens jakt på en derbyseger. Santos är skadad och missar matchen.

IFK Göteborg inledde allsvenskan med en knapp förlust mot Helsingborg på Olympia. Sedan följde en imponerande utklassningsseger mot Djurgården, innan laget föll ihop och förlorade klart mot Häcken senast. Blåvitt får, trots den något svajiga inledningen på säsongen, gälla som storfavorit i kväll.

–Vi gick på en mina mot Häcken. Det var inte riktigt okej att förlora på det sätt som vi gjorde där, även om Häcken är ett bra lag. Nu måste vi försöka hitta tillbaka till det spel vi hade mot Helsingborg och Djurgården, så ska vi nog kunna vinna mot Örgryte, säger tränaren Jonas Olsson till Nyheter24.

Öis dåliga säsongsstart tror han dock kan vara en nackdel för Blåvitt.

– Det är klart att det är negativt för oss att Örgryte har börjat dåligt. De kommer att vara oerhört revanschsugna. Det är derby och de kommer att göra allt för att slå oss, säger han.

IFK Göteborg - Örgryte IS, Gamla Ullevi, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: