Alvbåge räds inte HIF:s offensiv

Inför mötet med Henke: "Är man avslappand så smäller det".


När Helsingborg möter Örebro borta på måndagskvällen är målet att förlänga vinstsviten man har hittills. Tre matcher, nio poäng och enda laget som i nuläget har full pott.

Framför allt offensiven är HIF:s styrka, men Örebromålvakten John Alvbåge ser inte Henrik Larsson, Rasmus Jönsson och René Makondele som större hot än några andra.

– Mål kan uppstå ur alla vinklar och vråer när som helst, så man kan inte stå och vara avslappand som målvakt för då smäller det, säger Alvbåge, som andå betonar Henrik Larssons farlighet, till Nyheter24.

– Kvalité i avsluten brukar ju Henke ha med både fötter, huvud och allting, fyller han i.

Helsingborg har valt att inte träna på konstgräs inför bortamatchen på konstgräs. Men Alvbåge tror inte att just underlaget ger hans lag fördel på Behrn Arena.

– Alla lag har fördel av sina hemmaplaner. Det är svårt att säga om det är just konstgräset som ger oss fördelar, säger Alvbåge.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.