Tisdag 3 Aug
Stockholm

Balotelli: "Om några kastar bananer ska jag döda dem"

Mario Balotelli kommer inte att acceptera någon rasism under EM.
1 av 3
Mario Balotelli kommer inte att acceptera någon rasism under EM. Foto: Giuseppe Bellini / AP / SCANPIX
Balotelli och Antonio Nocerino tillsammans med Domenico Criscito (höger) som petades efter de nya turerna i spelskandalen.
2 av 3
Balotelli och Antonio Nocerino tillsammans med Domenico Criscito (höger) som petades efter de nya turerna i spelskandalen. Foto: Fabrizio Giovannozzi / AP / SCANPIX
Händer det något på matcherna kommer han att gå av planen.
3 av 3
Händer det något på matcherna kommer han att gå av planen. Foto: Claudio Villa / AP / SCANPIX

Den italienske anfallsstjärnan tänker inte acceptera någon rasism under EM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

PARMA. Mario Balotelli har tidigare varit utsatt för rasism från fotbollssupportrar under matcher runtom i Europa. Nu meddelar Italiens anfallshopp att han vägrar vika sig för några rasister under sommarens EM.

– Jag kommer inte att acceptera rasism över huvud taget. Det är oacceptabelt. Om några kastar bananer mot mig på gatan kommer jag att hamna i fängelse, för jag kommer att döda dem, säger 21-åringen i en lång intervju med tidningen France Football som publicerades på tisdagen.

Drabbades inför U21-EM 2009

Balotelli har själv drabbats dels under uppladdningen inför U21-EM 2009 när han attackerades med bananer på en bar i Rom och senast när Manchester City mötte Porto på bortaplan i Europa League.

I intervju beskriver han också sig själv som ett geni och erbjuder sig att bjuda reportern på middag om han hittar någon som är mer talangfull.

Kommentera
Kopiera länk
Dela