Eric Rosén är till vardags nyhetschef på Nyheter24. Under EM skriver han dessutom en krönika varje torsdag.
1 av 3
Eric Rosén är till vardags nyhetschef på Nyheter24. Under EM skriver han dessutom en krönika varje torsdag. - Foto: Karin Bylund
Sverige föll tungt mot Ukraina i premiären.
2 av 3
Sverige föll tungt mot Ukraina i premiären. - Foto: Darko Vojinovic / AP / SCANPIX
Kan Zlatan knäcka engelsmännen?
3 av 3
Kan Zlatan knäcka engelsmännen? - Foto: Sergei Grits / AP / SCANPIX

Eric Rosén: "Därför vinner vi lätt mot England"

Det börjar dra ihop sig. Snart dags för Sverige att drabba samman med England och rumpmobbningen mot Wiland till trots är det matchen jag i första hand fokuserar på. Jag kan dock omöjligen bestämma mig för vad jag tror.


Eric Rosén

Eric Rosén är 32 år, journalist och nyhetschef på Nyheter24. Under sommarens EM skriver han dessutom en krönika varje torsdag.

Förutom analyser och artiklar skriver Eric Rosén varje måndag en krönika och vill du läsa ännu mer följer du med fördel hans blogg, som du hittar här.

Vill du följa Eric på twitter gör du det här.

Det kanske redan är kört? Det känns ju så. Att inte få stryk mot Frankrike med det försvarsspel Sverige visat upp det senaste året låter som en omöjlig uppgift. Särskilt med tanke på hur dåliga vi var mot Ukraina. Rädda och chockade.

Ändå har man hoppet kvar. För så satans omöjligt är det förstås inte heller att vinna mot England och sen få med sig kryss och sen se till att resultaten i övrigt går vår väg. Då går vi vidare från gruppen. Det är inte så svårt.

Samtidigt är det ju så att ska vi ha något att hämta i ett sånt här mästerskap måste vissa spelare ta nästa steg under själva turneringen. Killar som Rasmus Elm och Sebastian Larsson måste få breda genombrott, göra ett rejält avtryck. Och de hörde till de som underpresterade allra mest. Så det är nog lika bra att ge upp.

Å andra sidan har vi Zlatan och vi kanske kan starta med Elmander, chocken från EM-premiären har lagt sig, Anders Svenssons rutin och låga felprocent lär finnas med från start och Kim Källström har sett vass ut på träningarna efter förlusten. Vi har ju faktiskt goda förutsättningar!

Fast. I och för sig. Får England ett enda inlägg rätt är det ju mål. Vi har ett fruktansvärt uselt försvarsspel på fasta situationer och inlägg. Ett land som Sverige kan inte kompromissa med defensiven. Då går det åt helvete. Det vet vi ju.

Men vi har trots allt levererat under Erik Hamrén när vi haft kniven mot strupen. Matchen när vi vände mot Holland och säkrade EM-platsen är något att minnas tillbaka till och använda sig av för att bygga upp tilltron till lagets kapacitet.

Å andra sidan lär Kim Källström fortsätta tappa markering och tjurrusa så att vem som helst enkelt kan passera centralt och då spelar det liksom ingen roll hur jäkla bra han är framåt. Det blir minus på kontot, förlust, ändå när man inte lyckas hålla tätt.

Men England är förstås inget bra lag. Det talar för oss. De är tröga, fantasilösa och överskattade. De har en sämre tränare än förr och en sämre trupp än förr och har vi haft lätt för dem tidigare borde vi ha lätt för dem nu.

Det motsägs i och för sig av... nej, jag stannar där. Vi borde ha lätt för England. Så får det bli. Superenkelt.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!