Roy Hodgson har satt Steven Gerrard att bevaka Johan Elmander. Om man ska tro den engelska taktikgenomgången.
1 av 3
Roy Hodgson har satt Steven Gerrard att bevaka Johan Elmander. Om man ska tro den engelska taktikgenomgången. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
Förbundskaptenen Roy Hodgsons taktik avslöjad av Svenska Dagbladet.
2 av 3
Förbundskaptenen Roy Hodgsons taktik avslöjad av Svenska Dagbladet. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
Landslagets spion Reine Almqvist var glad över informationen.
3 av 3
Landslagets spion Reine Almqvist var glad över informationen. - Foto: Björn Olsson/Scanpix

Englands taktik avslöjad – hörnmål ska sänka Sverige

Englands fasta situationer ska krossa Sverige i kväll. Det framgår av en taktikgenomgång som SvD av en händelse råkade få se. Den svenske spionen: "Tack för hjälpen, det här var jättebra".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Sex av det svenska landslagets senaste sju insläppta mål har varit nickmål. Det är något engelsmännen lagt stor vikt vid inför kvällens möte. Det framgår av den taktikgenomgång Svenska Dagbladet fick se inför kvällens match. Den svenske spionen Reine Almqvist ringde upp tidningen när han nåddes av nyheten.

– Tack för hjälpen, det här var jättebra, Almqvist till SvD.

"Vänta, jag ska hämta papper och penna"

I 40 minuter detaljstuderade de engelska tränarna Sveriges försvar och anfall vid fasta situationer. Vid Sveriges hörnor ska mittbacken Joleon Lescott bevaka Zlatan Ibrahimovic och John Terry markera Jonas Olsson. Lagkaptenen Steven Gerrard ska ta Johan Elmander.

– Vänta, jag ska bara hämta papper och penna... jaha, Gerrard på Elmander... (paus) eller Rosenberg, säger Almqvist.

"Ashley Young startar på kanten"

England ser ut att starta med nickstarka Danny Welbeck och Andy Carroll. Och Reine Almqvist säger sig även veta att Ashley Young startar på kanten.

– Det som jag tycker är extra bra är att de inte har lika bra koll på vårt lag som vi har på deras, säger Reine Almqvist, till SvD.

*****                           

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.