Stockholm

Vinnie Jones hjälper Gazza

Vill göra teveprogram på öde ö för att hjälpa Gascoigne överleva.


Läs mer

Före detta fotbollsstjärnan Paul "Gazza" Gascoignes tragiska levnadsöde berör många.

Nu vill skådespelaren och före detta fotbolsspelaren Vinnie Jones hjälpa sin gamle vän att komma ur det tunga alkoholmissbruket genom att ta med Gascoigne i ett nytt teveprogram, skriver brittiska The Sun.

Jones planerar att kidnappa "Gazza" till en öde ö i centralamerika där de ska leva ensamma i ett antal veckor, framför filmande tevekameror.

Hollywoodstjärnan hoppas att dokusåpan ska bli ett mellanting mellan "Cast Away" och "Lost".

Han vill att de ska jaga, fiska och göra "manliga arbeten" tillsammans på den öde ön, och så ska Vinnie filma sin vän med en handkamera för programmet.

Paret har ett brokigt förflutet tillsammans sen det ökända mötet på fotbollsplanen 1987 - när en rasande Vinnie Jones grabbade Gazzas allra mest privata kroppsdelar under mötet mellan Wimbledon och Newcastle (se bild i bildspelet ovan!).

– Vinnie tycker det är förfärligt att se vad "Gazza" går igenom, och är övertygad om att det behövs "tough love" för att hjälpa honom, säger en insatt källa till The Sun.

– Han älskar jakt och fiske, och anser att det gör mer för att hjälpa själen än saker som rehab. Och "Gazza" är en riktig man så det borde vara i hans intresse också, säger källan.

– Programmet kommer vara en blandning av "Cast Away" och "Lost", med mycket överlevnadstaktik. Med Vinnie och "Gazza" tillsammans kommer det bli fullt av överraskningar.

Producenter har diskuterat idén med Paul Gascoignes agenter och hoppas att kunna börja inspelningarna senare i år när stjärnan kommit ut från rehab.

Gascoigne har lovat att sluta dricka denna gång, och sa nyligen i en intervju:

– Drickandet och drogerna har närapå dödat mig, inte bara en gång utan flera. Skillnaden denna gång är att jag vet att jag aldrig mer kan dricka, för då dör jag, sa Paul Gascoigne, enligt The Sun.

Paul Gascoigne var en magisk fotbollsspelare en gång i tiden:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.