Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mourinho skulle vunnit med Chelsea

Sport | 15/01/2009 11:09

Portugisen är säker: "Jag skulle vunnit Champions League med Chelsea".

José Mourinho är en man med självförtroende. Det bevisar han än en gång då han menar att han skulle ha vunnit den finaste av alla pokaler med Chelsea, bara han hade fått stanna kvar hela kontraktslängden som varade till 2011.

– Under min tid i Chelsea vann vi allt utom Champions League. Vi vann ligan för första gången på 50 år, och året därpå blev vi mästare igen. Vi vann den första FA Cupen på nya Wembley när vi slog Manchetser United. Och två stycken Carling Cups. Men folk vill alltid ha mer, och i Chelsea var det Champions League. Jag skulle ha vunnit det med Chelsea, säger Mourinho enligt News of the World.

Den karismatiske portugisen har sannerligen satt sin stämpel på Chelsea och på sin egen tränarroll. Om Mourinho hade suttit på Chelseas bänk i stället för den totala motsatsen Avram Grant under vårens Champions League-final är det högst troligt att Chelsea hade fått lyfta jättebucklan. Respekten Mourinho skaffade sig hos både spelarna hos omgivningen kunde många gånger göra underverk.

– Det var en speciell tid för mig där. Jag kände för den klubben, det gör jag fortfarande, Jag är stolt över arvet som jag har lämnat efter mig som kommer leva kvar under en lång, lång tid. Och jag ångrar ingenting, säger han.

I slutet av februari inleder Mourinho upploppet i Champions League. Första hindret är svårast tänkbara – Manchester United. Klarar sig Inter förbi den röda maskinen är läget för en Champions League-triumf bättre och öppnare än någonsin för de italienska mästarna.

José Mourinho, en egen sort

Skrivet av: