Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi måste vinna mot Liverpool"

Sport | 26/01/2009 10:38

Ballack tror att Chelsea måste vinna toppmötet för att kunna vinna ligatiteln.

På söndag möts Liverpool och Chelsea i helgens toppmöte i Premier League. Lagets tyska general Michael Ballack menar att om laget vill vara kvar i kampen om ligasegern måste Liverpool besegras på Anfield.

– Vi vet att det är svårt att vinna på Anfield, men det är inte omöjligt. Vi har inte gjort några bra resultat mot de stora lagen i år. Det måste ändras om vi vill vinna titeln, säger Ballack enligt The Sun, innan han tillägger:

– Men fokus ligger på onsdag.

Matchen som Ballack syftar på är onsdagens Premier League-fight mot Middlesbrough hemma på Stamford Bridge. En arena där Chelseaförsvaret normalt sett är säkrare än en pansarvagn. Men allt är sig inte likt i de blåa. Hela 14 poäng på elva matcher har Chelsea tappat på hemmaplan i år, och senast, mot Ipswich i FA Cupen var det återigen en fast situation som ledde till baklängesmålet.

– Vi har tappat för många poäng på hemmaplan och vi måste vara försiktiga. Fasta situationer är en svaghet just nu. Det är en jobbig period, säger tysken.

32-årige Michael Ballack har deklarerat att han vill stanna i Chelsea resten av karriären.

Ballack – en av världens bästa straffskyttar

Skrivet av: