Wenger hyllar Arsenals jättetalang

Walesaren Aaron Ramsey utvecklas snabbare än vad Arsene Wenger hoppats på.


Arsenals boss Arsene Wenger är känd för att ha fingertoppskänsla i sina värvningar av unga spelare. Han är till och med så bra på det att han indirekt hyllar sig själv.

Den walesiske talangen Aaron Ramsey köptes från Cardiff i somras och har hittills startat åtta matcher av de 15 han totalt spelat. Mot Fenerbahce i Champions League gjorde 18-åringen dessutom sitt första mål. Wenger menar nu att Ramsey har utvecklats snabbare än vad han hade hoppats på.

– Jag måste säga att han ligger före den planering i utvecklingen jag hade för honom, säger Wenger enligt BBC Sport, men antyder också att det fortfarande är en lång bit kvar för Ramsey att gå.

– Han är bara 18 år gammal, vi måste vara tålmodiga med honom.

Ramsey spelade förra året med Cardiff i The Championship. Wenger är imponerad över sättet han har acklimatiserat sig till spelet i Arsenal. Tränaren säger att tonåringen har gjort bra ifrån sig varje gång han fått vara med a-lagstruppen.

– Han har inte bara tagit steget från Championship till Premier League, utan också till en klubb som har ambitionerna att ligga i toppen av ligan och vinna matcher i Champions League. Det betyder en enorm skillnad för någon i den åldern, säger Wenger.

Arsenal och Cardiff möts i FA Cupens fjärde omgång nu på söndag.

Aaron Ramsey gör mål för Englands U-21 landslag

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!