Pelé kritiserar Robinho

Är missnöjd med hur ungdomarna utnyttjade de dörrar han själv var med och öppnade.


En av världens bästa spelare genom tiderna – kanske den allra bästa – är orolig. Orolig över att hans moderna efterföljare skämmer ut hans land, Brasilien. Bekymrad över att allt fler brasilianska fotbollsstjärnor är inblandade i polisutredningar, bråk och kontroverser. Nu senast är det Manchester Citystjärnan Robinho som anklagas för våldtäkt.

– Sådana saker gör mig ledsen. Med tanke på hur mycket vi har kämpat för att öppna dörrarna åt de yngre generationerna – ni vet själva hur vi uppträdde – så är det tråkigt att se en stjärnspelare, som borde vara en förebild, göra detta inte bara med fotbollen, utan också med sitt eget land, säger Pelé till Folha de So Paulo.

Den gamla storstjärnan befinner sig i So Paulo tillsammans med Fifabossen Sepp Blatter som inspekterar staden som potentiell VM-ort 2014. Som vanligt agerar pelé ambassadör och dörröppnare. Nu är han orolig att hans jobb blir förgäves om hans yngre landsmän fortsätter att skapa skandaler.

– Titta på Robinho, Adriano, Ronaldo...de kommer att stänga dörrarna, säger Pelé.

Just Robinho har Pelé ett speciellt förhållande till. Pfemier Laegues dyraste spelare kommer precis som Pelé från den relativt lilla klubben Santos.

– På den tiden gav jag och Manoel Maria (en före detta Santosspelare) råd till Robinho, och han lyssnade. Men alla kan förändras. I dag är han vuxen och det är svårare att prata med honom. Men jag känner mig en smula ansvarig eftersom det är en av mina grabbar, säger pelé till Folha de So Paulo.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!